Ziare.com

Unde a ajuns managementul deseurilor in SUA - dispozitive incredibile de strans gunoiul

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 18:12

   

Unde a ajuns managementul deseurilor in SUA - dispozitive incredibile de strans gunoiul
Ceea ce vedeti in imagine nu este un automat de servit cafeaua. Este un container pentru colectarea deseurilor, experimentat deja cu succes in mai multe state din SUA, dar si in Marea Britanie.

Sistemul, cunoscut sub numele BigBelly, este mult mai complicat decat simplele noastre pubele si chiar decat containerele pentru depozitat deseuri reciclabile amplasate prin Europa pe la raspantiile marilor orase si in alte puncte frecventate, dar la noi inca insuficient folosite, informeaza Factroom.

BigBelly are doua compartimente: deseuri obisnuite si deseuri reciclabile. Fiecare din acestea are o capacitate de 567 litri si este prevazut cu un mecanism pentru compresarea deseurilor, actionat de un motor electric, alimentat de la baterii solare.

Senzori instalati in interior sesizeaza momentul cand rezervorul s-a umplut, dau semnalul necesar intr-un sistem electronic de avertizare, iar de aici informatia este transmisa (fara fir, bineinteles) la dispeceratul central al managerului.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Numaidecat va pleca spre locul cu pricina autospeciala, prevazuta anume pentru preluarea rezervorului plin si introducerea in loc a unuia gol. Totodata se face revizia si intretinerea intregului agregat, pentru ca acesta sa functioneze ireprosabil pana la urmatorul ciclu.

Functionarea corecta este indispensabila, intrucat in cazul unei defectiuni, nu s-ar mai transmite semnalul catre dispecerat, autospeciala n-ar mai veni la fata locului si totul s-ar bloca.

Important este faptul ca, folosind energia solara, containerul isi compreseaza in permanenta continutul, iar evacuarea rezervorului se poate face la intervale destul de mari, atunci cand senzorii atrag atentia ca este cazul.

Bineinteles, instalatia este costisitoare si, fiind inca in faza de testare, nu poate fi folosita in gospodarii. Deocamdata cele cateva state din SUA si unele locatii din Marea Britanie o folosesc in marile orase, in parcuri, campusuri universitare si alte asemenea locuri mult frecventate.

Gospodariile din intreaga lume se bazeaza tot pe clasicile pubele individuale, sau pe cele din spatiul public, unde deseurile se depun sortate pe categorii de interes, pentru reciclare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6238 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Le-am vazut si in Canada acum vreun an.

.

 

mda!

lumea civilizata, in romania trebuie lumea sa invetze sa foloseasca tomberoanele normale si apoi se poate trece la tomberoane hi-tech.

 

Apropo,

incă nu sunt 5G !!??

 

Daca se pot pune muraturi in acest tomberon HighTech, nu cred ca

vor rezitat multa vreme pe strada :)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor