Ea e românca pe care Bill Gates a aplaudat-o în picioare

Luni, 12 Februarie 2024, ora 00:12
21194 citiri
Ea e românca pe care Bill Gates a aplaudat-o în picioare
Mihaela Șteff

Fosta campioană europeană Mihaela Șteff va participa, în calitate de antrenoare, la Campionatul Mondial de tenis de masă din Coreea de Sud.

De cinci ori campioană europeană și de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor, Mihaela Șteff a scris istorie în tenisul de masă intern și internațional ca jucătoare, iar acum încearcă să se califice din nou la Mondiale, dar ca antrenoare. Împreună cu antrenorul coordonator al echipei feminine a României, Viorel Filimon, ea speră la o medalie, dar și la calificarea la Jocurile Olimpice.

La începutul anilor 2000, Mihaela Șteff era una dintre cele mai spectaculoase, dar și valoroase jucătoare din lume. De altfel, așa cum avea să mărturisească antrenorul ei, regretatul Gheorghe Bozga, la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, Bill Gates a aplaudat în picioare unele schimburi de mingi ale româncei.

„Se știe că Bill Gates este un fan al tenisului de masă. Eu personal nu l-am văzut făcând chestia aceasta, pentru că eram concentrată la joc, însă mi-a spus și mie domnul Bozga acest lucru. Am fost mândră, desigur” – Mihaela Șteff, antrenoare echipă feminină România.

Puțină lume știe însă că în afara acestui sport, actuala antrenoare iubește și fotbalul, de care a fost atrasă din primii ani ai vieții. Considerată cea mai bună fotbalistă dintre tenismene, Mihaela Șteff a mărturisit că postul pe care se simțea cel mai bine era cel de atacant, iar echipa favorită este Real Madrid.

„Pe vremuri eram cea mai bună fotbalistă dintre tenismene, dar acum nu mai știu, că pe fete nu le-am testat. A rămas o pasiune de-a mea în continuare și urmăresc meciurile când am ocazia. Jucam în atac. Ar trebui să țin cu Milan, că are culorile clubului unde antrenez, cel din Bistrița, dar țin cu Real Madrid” – Mihaela Șteff, antrenoare echipă feminină România.

Mihaela Șteff a crescut într-o familie numeroasă. Ea mai are încă patru surori și doi frați, fosta campioană fiind cea mai mare dintre ei. După cum recunoaște, adoră mesele în familie, chiar dacă sunt foarte populate.

„Mesele în familie arată interesant arată. Suntem acolo o mică armată când ne adunăm, suntem cinci fete și doi băieți, toate surorile mele au câte un copil și atunci când ne adunăm cu toată lumea este ceva foarte frumos... Eu trăiesc pentru aceste momente și mă bucur foarte tare că am o familie mare și suntem foarte uniți” – Mihaela Șteff, antrenoare echipă feminină România.

La 14 ani, Mihaela Șteff a refuzat să joace pentru Germania

La vârsta de 14 ani, Mihaela Șteff era cea mai bună junioară a continentului, iar conducătorii federației din Germania i-au propus să schimbe naționalitatea și să joace pentru ei. A refuzat din prima!

„Am refuzat și cu siguranță nu am regretat niciodată asta. Sigur ar fi fost condiții mult mai bune la acea vreme, pentru că în momentul de față avem condiții extraordinare, Federația Română de Tenis de Masă fiind una dintre cele mai puternice din Europa, care oferă sportivilor toate condițiile de a performa la cel mai înalt nivel. Atunci era însă o mare diferență între România și Germania. Chiar dacă m-ar fi ajutat poate în primă fază pe parte sportivă, sufletul meu de româncă nu ar fi putut face lucrul acesta” – Mihaela Șteff, antrenoare echipă feminină România.

Se spune că nu există campion care să nu fi făcut sacrificii în numele sportului iubit. Mihaela Șteff l-a făcut pe primul la vârsta de 9 ani, când a fost nevoită să se tundă pentru prima dată în viață, ca să mai fie primită la antrenamente!

„La 9 ani am început tenisul de masă. La vremea aceea, domnul Bozga nu antrena fete. Eram singura fată din toată sala de la Bistrița, erau doar băieți. A spus că e greu de lucrat cu fetele. Aveam părul până aproape de șold, nu-l tunsesem niciodată. Mi-a spus: << ori păr, ori tenis! >> . Și atunci am mers cu părinții, am făcut o poză de adio părului și l-am tuns, că voiam să joc tenis. Dorința de a juca tenis a fost mai mare decât lacrimile” – Mihaela Șteff, antrenoare echipă feminină România.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Team România a ajuns la 80 de sportivi calificaţi la JO 2024! Ebru Bolat şi-a asigurat biletul pentru Paris
Team România a ajuns la 80 de sportivi calificaţi la JO 2024! Ebru Bolat şi-a asigurat biletul pentru Paris
Delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august) a ajuns la 80 de sportivi, a anunţat vineri Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, după ce Ebru Bolat şi-a asigurat...
#mihaela steff, #tenis de masa, #jocurile olimpice, #Bill Gates , #stiri din sport