Ministrul de Interne, despre faptul ca politia a apelat la interlopi in cazul de la Caracal: Nu am competenta de a comenta

Duminica, 04 August 2019, ora 22:39
8174 citiri
Ministrul de Interne, despre faptul ca politia a apelat la interlopi in cazul de la Caracal: Nu am competenta de a comenta

Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor afirma, referitor la dezvaluirile conform carora fostul sef interimar al IPJ Olt Nicolae Alexe incerca sa obtina informatii de la interlopi in cazul disparitiei Alexandrei Macesanu, oferind date din dosar, ca este o ancheta in curs pe acest subiect.

"In ceea ce priveste legatura dintre Nicolae Alexe si reprezentantul unei firme locale de paza, exista deja, de saptamana trecuta, o ancheta in curs, iar rezultatele acesteia vor fi comunicate ulterior finalizarii", a scris ministrul pe Facebook.

El a explicat ca dosarul referitor la Cazul Caracal se afla la DIICOT, nu la MAI.

"Acesta este motivul pentru care nu am competenta de a comenta public, la televizor, pe marginea unei anchete in desfasurare. Pentru ca acesta este 'cazul Caracal' - o ancheta in curs, despre care nu sunt legitimat sa comentez", a afirmat ministrul.

Comisarul sef Nicolae Alexe, numarul unu pe operatiuni in politia Olt si cel care a coordonat actiunea de la Caracal dupa disparitia adolescentei Alexandra Macesanu, a apelat la un apropiat, Remus Radoi "Codita", seful unei retele uriase si dintre cei mai temuti oameni din judet, condamnat pentru ca a desfigurat un rival in bataie, a relatat Libertatea, care a publicat conversatiile incredibile de pe WhatsApp dintre politistul Alexe si Radoi "Codita" si marturiile date ziarului de doi lideri de grupari concurente.

Remus Radoi "Codita" a trimis politia la doua adrese false ale rivalilor din clanul Oaca in seara in care fiecare minut conta pentru gasirea fetei. In acelasi timp, clanul Oaca cunostea si el toate miscarile politiei, fiind prieten cu sefii politiei din Caracal: Mirea si Huma, ambii implicati in cautarea Alexandrei, scrie Libertatea, care prezinta si schimburile de mesaje dintre cei implicati.

"Daca nu faceam ceea ce am facut mi se imputa ca nu am facut, daca am facut, mi se imputa ca am facut. Am apelat la toate mijloacele. Acele informatii de care vorbiti dumneavoastra deja erau pe o pagina de Facebook cu numerele de telefon, nu stiu, cred ca cineva de pe la Primarie a luat numerele de telefon si le-a pus sa le gaseasca. S-au pus numerele de telefon pe o pagina de Facebook, deci deja erau facute publice", a declarat Alexe pentru B1.ro.

Pe de alta parte, in raportul MAI privind felul in care s-a actionat in acest caz se arata ca Alexe a aflat despre apelurile Alexandrei la 112 putin dupa ora 11:00, dar si-a mintit superiorii ca a aflat mult mai tarziu despre caz. El participa la bilanturile politiei din localitati din judet, cand a fost informat despre situatie. Nu si-a schimbat insa programul.

Abia la ora 20:00 a constituit punctul de comanda pentru disparitia de minori, la aproape sapte ore dupa apelurile Alexandrei la 112, potrivit raportului.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
Comentarii
lucianp
rank 5
uite un raspuns sincer de la Fifor.
MosCraciun
rank 5
Ca dl. Fifor nu are nici o competenta, aceasta nu este o noutate.