Cât de aberante sunt noile modificări fiscale. Consultant financiar: "Nu este bine să faci sport. Mai bine mergi la păcănele"

Joi, 21 Septembrie 2023, ora 12:27
6496 citiri
Cât de aberante sunt noile modificări fiscale. Consultant financiar: "Nu este bine să faci sport. Mai bine mergi la păcănele"
Tânără care se antrenează la sală FOTO Hepta

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, prevede mai multe modificări. Printre acestea, impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituţiile de credit, eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii, reducerea numărului total de funcţii de conducere.

Documentul făcut public de Ministerul Finanţelor marţi dimineaţă, 19 septembrie, conţine peste 200 de taxe noi, creşteri de taxe sau alte măsuri fiscale și este analizat de specialiști.

Printre cei care au comentat noutățile este consultantul financiar Radu Georgescu. Potrivit acestuia, recentele modificări fiscale sunt inedite și ridică semne de întrebare, după cum a scris într-o postare pe contul său de Facebook.

"Dacă mănânci bio nu ești folositor bugetului de stat"

"Cum citesc eu aceste modificări fiscale.

1 Nu este bine că mănânci sănătos, bio. Mai bine mănânci junk food. TVA-ul la mâncarea bio, eco, crește de la 5% la 9%. Dacă mănânci bio nu ești folositor bugetului de stat.

Nu prea consumi medicamente iar porțiile tale de mâncare nu sunt XXL, ca la mâncarea junk food.

2 Nu este bine să faci sport. Mai bine mergi la sala de pariuri și păcănele. TVA-ul pentru activitățile sportive (săli de sport, competiții sportive etc) crește de la 5% la 19%

Dacă faci sport nu ești folositor bugetului de stat.

Dacă mergi la sala de sport plătești doar abonamentul lunar.

Mai bine mergi la sala de pariuri unde poți să pierzi nelimitat (toți banii, casă, etc)

16% din pierderea ta o ia statul."

"Dacă ai făcut o facultate atunci să plătești impozit de 3 ori mai mare"

"3 Nu este bine să faci facultate.

Firmele care au coduri caen de IT, avocați, medici, stomatologi nu au opțiunea de impozit 1% pe venit. Toate companiile micro din aceste categorii au obligatoriu impozit de 3%. Dacă ai făcut o facultate, atunci să plătești impozit de 3 ori mai mare. Oricum votezi greșit de fiecare dată.

Sincer, eu nu am mai văzut până acum diferențiere de impozitare în funcție de facultatea pe care ai făcut-o."

"Au inventat niște impozite care sunt aplaudate de o mare mulțime de oameni"

4 Măsurile de mai sus sunt pentru cei care gândesc.

Totuși, statul trebuie să ia bani și de la cei care cred că Pământul este plat, cei care cred că în vaccinuri sunt cip-uri etc. Așa că au inventat niște impozite care sunt aplaudate de o mare mulțime de oameni. Dar aceștia nu înțeleg că vor plăti și ei aceste impozite.

5. Impozit de 1% pentru companiile care au cifra de afaceri peste 50 milioane de euro.

Acest impozit înseamnă de fapt creșterea TVA-ului cu 1% pentru majoritatea bunurilor și serviciilor. Într-o economie cu o inflație oficială de 10%, este o glumă să crezi că este vreo firmă care nu va pune această taxă în preț."

"O premieră în fiscalitatea românească"

"6 Impozitarea băncilor lacome

Este o premieră în fiscalitatea românească (probabil și internațională) când o firma trebuie să plătească și impozit pe profit și impozit pe venit în același timp. Pentru cei care nu știu, băncile pun în preț toate taxele.

De exemplu, băncile nu sunt plătitoare de TVA, deci nu pot să deducă TVA-ul. Valoarea TVA-ului este inclusă în dobânzile la credite.

Ce credeți că se va întâmplă cu impozitul pe venit de la bănci?

PS Această întrebare nu este pentru cei care cred că în vaccinuri sunt cip-uri", a scris Radu Georgescu pe Facebook.

Radu Georgescu este Managing Partner la CFO Network, firma specializată în contabilitate, audit, taxe și analiză financiară. Are experiență bogată în conducerea departamentelor financiare pentru companii multinaționale și companii antreprenoriale. Este membru în bordul director pentru firme din diverse industrii, fiind responsabil pentru strategia financiară.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#modificari fiscale, #Consultant Financiar, #TVA, #impozite, #companii, #economie, #inflatie , #stiri economice