Nadia Comăneci se roagă pentru prietena ei: "Te rog să te faci bine"

Joi, 12 Octombrie 2023, ora 09:42
4768 citiri
Nadia Comăneci se roagă pentru prietena ei: "Te rog să te faci bine"
Nadia Comăneci FOTO facebook

Legendara gimnastă "se luptă pentru viaţa ei", ea fiind internată într-o unitate de terapie intensivă de mai bine de o săptămână, deoarece are o formă rară de pneumonie, a declarat marţi fiica ei, potrivit Reuters.

Americanca Mary Lou Retton, în vârstă de 55 de ani, nu a mai putut să respire singură, a declarat fiica ei, McKenna Kelley, într-un mesaj în care cere ca oamenii să se roage şi să facă donaţii pentru a o ajuta pe vedeta medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 1984 să îşi acopere facturile de spital. Ea a precizat că Retton nu este asigurată.

Retton, originară din Fairmont, Virginia de Vest, a devenit prima femeie americană care a câştigat medalia de aur la sală la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, făcând acest lucru într-un mod dramatic, obţinând un 10 perfect la sărituri. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat atunci Ecaterina Szabo, iar pe poziţia a treia s-a clasa Simona Păucă.

De asemenea, Retton a câştigat două medalii de argint, în probele de echipe şi la sărituri, precum şi două medalii de bronz la paralele inegale şi la sol la Jocurile Olimpice, toate acestea în timp ce era încă elevă de liceu.

Succesul ei olimpic a dus la o creştere a popularităţii şi Retton a devenit un nume cunoscut. A fost numită "Sportiva anului" de către revista Sports Illustrated şi a apărut pe cutiile de cereale Wheaties în urma triumfului său.

De asemenea, ea a câştigat la individual compus în cadrul Cupei Americane în 1983, 1984 şi 1985, înainte de a se retrage în 1986.

Ea a continuat să aibă apariţii în filme, inclusiv în comedia "Scrooged" din 1988. A fost inclusă în International Gymnastics Hall of Fame în 1997.

"Te rog să te faci bine, draga mea prietenă", a scris Nadia Comăneci pe twitter.

Nadia Comăneci spune totul despre suspendarea Simonei Halep: "Asta a fost!" Dezvăluiri neașteptate despre nota de 10
Nadia Comăneci spune totul despre suspendarea Simonei Halep: "Asta a fost!" Dezvăluiri neașteptate despre nota de 10
Nadia Comăneci, celebra gimnastă româncă ce a luat nota 10 la Montreal, a făcut câteva precizări privind prestația de atunci. Nadia a acordat un interviu amplu jurnaliștilor spanioli...
Nadia Comăneci, despre egalitatea de gen: ”Fata aceea a deschis ușa altor femei”
Nadia Comăneci, despre egalitatea de gen: ”Fata aceea a deschis ușa altor femei”
Fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică şi care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, a...
#Nadia Comaneci, #gimnastica, #Mary Lou Retton, #mckenna kelley , #stiri din sport