Fost international roman de la Campionatul Mondial din 1994, in inchisoare in Spania

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 14:51
7557 citiri
Fost international roman de la Campionatul Mondial din 1994, in inchisoare in Spania
Foto: Gazeta Sporturilor

Fostul international roman Iulian Chirita, care a facut parte in lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial din Statele Unite, din anul 1994, spune ca se afla intr-o inchisoare din Spania inca din luna octombrie.

"La multi ani cu intarziere, nea Ovidiu, sunt Iulian Chirita, rapidistul. Ai idee de unde te sun? (...) Din Spania, numai ca din inchisoare!", a spus fostul international, intr-un interviu postat de Ovidiu Ioanitoaia pe blog.

Fostul fotbalist a spus ca se afla "in penitenciarul de barbati din Barcelona, cunoscut si drept Carcel Modelo. E o darapanatura din centrul orasului".

"M-au luat pe 26 octombrie 2015 in zori, dar de ce m-au luat si de ce ma tin dupa gratii nu stiu. Jur ca nu stiu! M-au luat ca pe un borfas si ma trateaza asa in continuare. Nu, nu ca pe un borfas, mint, ci ca pe El Chapo, ca pe ultimul criminal!

Pe 26 octombrie au navalit mascatii si aproape c-au spart usa! Ne-au pus pe burta pe toti, intreaga familie, inclusiv pe nevasta-mea, operata pe creier, iar pe mine m-au incatusat si m-au adus aici.

De ce m-au adus si de ce nu-mi dau drumul n-am aflat! Cica dosarul e la secret, nu-i cunoaste continutul nici avocatul, care m-a costat pina acum vreo 3.000 de euro! Avocatul suspecteaza o eroare judiciara, dar nici lui nu i se permite accesul la documente!", a povestit Iulian Chirita.

Un fotbalist care a jucat in nationala Romaniei, arestat in Spania!

Acesta a mentionat ca este acuzat ca ar fi asociat intr-o banda mafiota. Totusi, acesta a explicat si care ar fi motivul, precizand ca ar fi vorba despre un caz de falsificare de carti de credit.

"Aveam un restaurant, La Chiru, in Castelldefels, un orasel la 25-30 de kilometri de Barcelona. Veneau multi romani, iar unii ar fi falsificat carti de credit si ar fi tiparit bani.

N-am fost insa amestecat, eu am tras ca un bou in jug sa-mi mearga bine si m-am ales cu ce?! Plus ca la mine in circiuma nu erau valabile cartile de credit, tarjetele, se platea numai cash. Avocatul are informatii c-ar fi implicati 17-18 insi in afacere, romani si nu numai, dar eu n-am avut nici o treaba cu ei", a mai precizat fostul international.

De asemenea, Iulian Chirita a spus ca avocatul il linisteste si ca crede ca este vorba despre alte persoane care vor sa profite de el.

"Avocatul ma sfatuieste sa nu ma mai agit, dar cum sa fiu linistit?! El crede ca altii au profitat de mine si nu intelege de ce dosarul e la secret! I se promite zilnic ca-l va putea citi, dar s-au scurs aproape 3 luni si in continuare nu stiu de ce sint inchis!", a subliniat fostul fotbalist.

In ce priveste ajutorul de la Consulatul Romaniei, fostul jucator al Rapidului spune ca a fost anuntat ca angajatii se vor ocupa de el "candva": "Probabil la vara, ca-s zeci de mii de romani cu probleme in Barcelona si in Catalonia, iar ei foarte putini angajati".

"Nu ma intreaba nimeni ce caut aici! In loc sa fiu ascultat, sa ma audieze, sunt privit de parc-as fi dat in cap cuiva! Nu-mi da nimeni nici cea mai mica sansa si stau inchis laolalta cu drogatii, cu borfasii, cu ucigasii!", incheiat Chirita.

In varsta de 49 de ani, Iulian Chirita are trei selectii in nationala, in anul 1994, in meciuri amicale, fara a evolua in vreo partida la Campionatul Mondial. De asemenea, are peste 260 de meciuri in Divizia A, dintre care jumatate la Rapid. A mai jucat, printre altele, la Dinamo, FC Arges si FC Brasov.

Chirita este al doilea fotbalist roman care ajunge in arest din cauza unor infractiuni legate de cardurile de credit, primul fiind fostul stelist Claudiu Raducanu. Acesta a petrecut mai multe saptamani intr-un penitenciar din Mexic inainte de a fi extradat in Romania pentru proces.

Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Iulian Chirita inchisoare Spania, #Iulian Chirita arestat Spania, #Chirita penitenciar Spania , #stiri Nationala Romaniei