Ungaria isi doreste sa joace cu Romania in barajul de calificare la EURO: As prefera sa evoluam cu ei

Sambata, 23 Noiembrie 2019, ora 10:29
3651 citiri
Ungaria isi doreste sa joace cu Romania in barajul de calificare la EURO: As prefera sa evoluam cu ei
Foto: Twitter / MLSZ

Nationala Ungariei poate fi viitorul adversar al selectionatei Romaniei intr-o ipotetica finala de baraj pentru EURO 2020, prin ruta Nations League. Romania trebuie insa mai intai sa treaca de Islanda, iar vecinii nostri sa elimine Bulgaria.

Ungurii insa se gandesc deja la viitorul turneu final al Europenelor, acolo unde vor organiza si ei cateva meciuri, primul pas fiind o semifinala de baraj in deplasare la Sofia, in Bulgaria.

Presa bulgara pare extaziata dupa tragerea la sorti a barajului pentru EURO: "Dumnezeu e din nou bulgar!"

Unul dintre jucatorii maghiari a declarat dupa tragerea la sorti efectuata vineri la sediul UEFA ca ar prefera in finala barajului de Liga A din Nations League chiar pe marea rivala istorica Romania: "As prefera o confruntare cu Romania. Oricum, mai intai trebuie sa trecem de Bulgaria in deplasare, dar apoi acasa, pe un stadion Puskas Arena fantastic, putem obtine calificarea la Euro", a fost declaratia lui Mate Vida pentru presa de la vest de Romania, el fiind un mijlocas defensiv de 23 de ani.

Si selectionerul italian al Ungariei, Marco Rossi a facut o analiza a acestei imperecheri: "Fara indoiala ca puteam intalni adversari mai puternici, dar nu trebuie sa credem ca va fi usor. Chiar daca Bulgaria e pe acelasi loc cu noi in clasamentul FIFA, va fi greu la Sofia. Avantajul este ca daca trecem de Bulgaria jucam apoi acasa, ceea ce ne motiveaza extraordinar. Bulgaria are un nou selectioner, vom vedea care este stilul lui, dar voi analiza si jocul Islandei si Romaniei pentru a fi pregatiti deja, mai ales ca al doilea meci vine la doar cateva zile", a punctat Rossi. Ungaria a tras sperante sa se califice direct la EURO pana la ultimul joc, decisiv, cand a pierdut insa in deplasare la Tara Galilor, scor 0-2.

Romania i-a invins pe islandezi in singurele meciuri directe pe 9 octombrie 1996 si pe 10 septembrie 1997, cu acelasi scor, 4-0, in campania de calificare la CM 1998. "Tricolorii" vor juca impotriva Islandei in deplasare, pe 26 martie 2020. Finala, programata pentru 31 martie 2020, s-ar juca impotriva castigatoarei din cealalta semifinala, Bulgaria - Ungaria, tot pe teren strain.

Analiza selectionerului Islandei dupa tragerea la sorti cu Romania din barajul pentru EURO 2020

Ungaria are un lot cotat de specialisti la peste 50 de milioane de euro cota de transfer, cei mai importanti jucatori fiind portarul de la RB Leipzig, Peter Gulacsi, si mijlocasul stanga de la Red Bull Salzburg, Domini Szoboszlai.

D.A.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Ungaria prefera Romania in finala baraj, #declaratii selectioner Ungaria despre tragere la , #stiri Nationala Romaniei