Avancronica meciului Romania - Anglia

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 09:51
2702 citiri
Avancronica meciului Romania - Anglia
Torje, jucatorul in care ne punem marile sperante

Nationalele de tineret ale Romaniei si Angliei se intalnesc marti dupa-amiza in mansa secunda a barajului de calificare la Campionatul European din 2011.

Tinerii lui Sandoi au pierdut prima mansa la limita, scor 2-1, astfel ca pentru a se califica la turneul final de anul viitor au nevoie de o victorie cu 1-0 sau la o diferenta mai mare de un gol. Exista si varianta unei victorii la penaltiuri, daca dupa 120 de minute scorul va fi 2-1.

Nationala de tineret, invinsa la limita in Anglia

Echipa nationala de tineret a Romaniei a intalnit pana acum de sase ori selectionata Angliei. Prima partida s-a disputat la 14 octombrie 1980, la Ploiesti, in cadrul preliminariilor Campionatului European, si s-a incheiat cu victoria reprezentativei tricolore, cu scorul de 4-0.

Avea sa fie prima si ultima victorie a Romaniei de tineret in fata nationalei similare a Angliei, pana in prezent. Celelalte cinci intalniri au adus trei victorii britanice si doua remize.

Tineretul Romaniei nu s-a mai calificat la un turneu final european de 12 ani, de la cel din 1998, gazduit de tara noastra. Atunci, reprezentativa noastra a terminat pe ultimul loc - 8.

Partida de marti se va juca la Botosani, incepand cu ora 14:30. Pentru aceasta intalnire au fost puse in vanzare 6.077 bilete, toate la acelasi pret - 10 lei, care s-au epuizat aproape imediat, astfel ca meciul se va disputa cu casa inchisa.

In cazul unei calificari, fiecare "mic tricolor" va primi cate 10.000 de euro, a anuntat presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu.

Legat de meciul care va avea loc marti dupa-amiaza, selectionerul "tricolorilor mici" a spus: "Jocul din tur imi da sperante, dar trebuie sa fim mai ofensivi si sa jucam fara greseala. Am exersat chiar si loviturile de la 11 metri, pentru ca iau in calcul orice situatie".

Probleme de lot

Emil Sandoi are mari probleme de lot inaintea disputei cu englezii. Mihai Costea, Liviu Ganea si, mai nou, Alexandru Matel, Alexandru Chipciu, Mihai Radut sunt indisponibili.

"Problemele noastre sint legate de accidentari. Chipchiu, Radut, Mihai Costea si Matel nu vor juca, din pacate, pentru ca sunt loviti. Ar mai fi si Liviu Ganea, pe care nu cred ca il vom recupera pina la meci", a spus Sandoi.

ROMANIA: Lung - Rapa, Gaman, Papp, Barboianu - Gardos - Torje, Neagu, Bicfalvi, Alexe - Hora.

Antrenor: Emil Sandoi.

ANGLIA: Fielding - Mancienne, Jones, Smalling, Bertrand - Muamba - Cleverley, Henderson, Sturridge, Rose - Welbeck.

Antrenor: Stuart Pearce.

Partida care va incepe la ora 14:30 va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Romania Anglia baraj tineret, #nationala tineret Romania , #tineret