Nelu Tataru, despre relaxarea masurilor: Va disparea mai intai declaratia. Ce spune despre "planul Matei Bals"

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 19:19
21878 citiri
Nelu Tataru, despre relaxarea masurilor: Va disparea mai intai declaratia. Ce spune despre "planul Matei Bals"
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca ne putem gandi la o eventuala relaxare a masurilor si restrictiilor menite se limiteze raspandirea COVID-19 abia dupa ce, timp de 2 saptamani, vom avea scaderi atat la numarul de cazuri noi, cat si la decese.

"Daca vom avea varful la finalul lunii aprilie, vom avea 2 saptamani in care ar trebui sa asteptam o scadere a numarul de cazuri noi, de decese si de terapie intensiva. Apoi ne putem gandi si la relaxare. Dar pana atunci nu este cazul", a spus ministrul intr-o interventie la B1 TV.

El a explicat si cum se va aplica aceasta "relaxare": prima oara, se va renunta la declaratia pe proprie raspundere.

"Relaxarea va incepe in sens invers. Va disparea mai intai declaratia, se va putea iesi, dar evitand manifestarile si aglomeririle. Se va putea iesi, dar luand niste masuri de precautie, ma refer la o masca si la evitarea zonelor aglomerate.

Nu cred ca scolile se vor redeschide atat de repede. Reluarea trebuie facuta progresiv, gradual. Si programul va trebui facut fractional. Trebuie sa existe in scoli acel biocid, acele mascute", mai afirmat Nelu Tataru.

Referitor la "planul Matei Bals", Tataru a spus ca a existat aceasta propunere, dar ca nu a fost acceptata.

Intrebat daca persoana care a propus acest document are interese politice, ministrul Sanatatii a replicat: "Ca si remarca, Ministerul Sanatatii nu poate accepta acest document. Nu este loc de politica. Daca cineva incearca asa ceva, greseste!".

Amintim ca un document de 9 pagini intitulat "Programul VACANTA MARE de prevenire a imbolnavirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19" si care are antetul Institutului National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals a creat controverse luni, in a doua zi de Paste.

In "viziunea" autorului, cetatenii activi sunt numiti "oameni ai muncii", varstnicii sunt luati de langa familii si dusi in locatii unde sa nu aiba contact cu alte categorii de varsta, celor fara loc de munca si copiilor li se indica sa faca curat in case si se sustine ca statul trebuie sa plateasca toate cheltuielile casnice, inclusiv facturi, asta dupa ce rechizitioneaza tot si preia controlul serviciilor esentiale. Ba chiar e indicata si formarea unui Guvern paralel "Anti-Pandemie" pentru aceste sarcini.

Tot scenariul ar urma sa se desfasoare pe 3-4 luni si la finalul concluziilor naucitoare se precizeaza inclusiv ca cetatenii trebuie sa priveasca acest timp "ca si cum nu a existat vreodata".

Desi mai multi oficiali au fost intrebati si au negat la modul general proiectul, pana la aceasta ora nimeni nu a explicat clar ce este cu acest document care are antetul uneia dintre institutiile cheie in gestionarea pandemiei.

Si, totusi, ce e cu planul de a ne transforma intr-o colonie de robotei carora, la final, li se va sterge memoria?

Urmareste LIVE cele mai cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Nelu Tataru planul Matei Bals, #Nelu Tataru vacanta mare, #Nelu Tataru relaxare pandemie coronavirus , #ministrul Sanatatii