Probleme la FCSB: Dica anunta ca "a pierdut 30-40% din echipa"

Joi, 01 Februarie 2018, ora 18:49
3593 citiri
Probleme la FCSB: Dica anunta ca "a pierdut 30-40% din echipa"
Foto: Facebook/Steaua Bucuresti

Nicolae Dica a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta in cantonamentul din Spania, ca vicecampioana a pierdut circa 30-40% din echipa prin transferul portarului Florin Nita la Sparta Praga.

"Ma bucur pentru el ca s-a dus la mai bine, dar nu avem ce sa facem, mergem inainte. Am pierdut 30-40% din echipa, pentru ca in general un portar care are valoare si ajuta echipa in meciuri inseamna 30-40% dintr-o echipa, dar ii avem pe Vlad si pe Stancioiu, doi portari care stiu ce inseamna Steaua (FCSB, n. red.) si ne vom baza pe ei in continuare", a afirmat Dica.

"Am pierdut un jucator foarte important pentru echipa si in primul rand un caracter foarte frumos. Nita ar trebui sa fie un exemplu pentru toti fotbalistii. In 2014 cand am venit prima data la Steaua ca antrenor secund, el era al treilea portar si a reusit sa ajunga primul portar, a ajuns la echipa nationala si sa fie vandut la varsta lui pe o suma frumoasa si un salariu bun pentru el. A reusit sa faca acest lucru doar prin munca", a mai spus Dica.

Tehnicianul a vorbit si despre posibilitatile de inlocuire a lui Nita: "Ne dorim sa mai aducem un portar, dar ne dorim unul de mare valoare. Daca nu vom reusi sa aducem, il luam pe Niga, care este imprumutat la Clinceni".

Dica nu a dorit sa precizeze cine va fi titular in meciul cu Gaz Metan Medias, Vlad sau Stancioiu.

"Vlad este un portar de viitor, are niste calitati, dar trebuie sa munceasca foarte mult ca sa ajunga sa fie vandut pe o suma mare. Trebuie sa aiba evolutii cat mai bune la Steaua", a subliniat antrenorul.

Dica a recunoscut ca i-ar fi placut sa lucreze din nou cu lituanianul Giedrius Arlauskis: "Am lucrat cu Arlauskis la Steaua, cand am fost secundul lui Costel Galca, ne-a ajutat foarte mult sa castigam campionatul, in Europa a avut meciuri foarte bune, dar este sub contract cu CFR Cluj".

''Sunt doua optiuni pe care le avem pentru postul de portar, daca vom reusi sa aducem unul dintre ei, OK, daca nu, vom ramane cu portarii pe care ii avem'', a concluzionat Dica.

FCSB va juca sambata cu Gaz Metan Medias in deplasare, in etapa a 23-a a Ligii I, prima din 2018.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Dica plecare Florin Nita , #FCSB