Gest de mare campion al lui Novak Djokovici: Le-a cerut scuze tuturor jucatoarelor de tenis

Joi, 24 Martie 2016, ora 17:17
4995 citiri
Gest de mare campion al lui Novak Djokovici: Le-a cerut scuze tuturor jucatoarelor de tenis
Foto: Facebook/Novak Djokovic

Cel mai bun tenismen din lume, sarbul Novak Djokovici, le-a cerut scuze jucatoarelor, dupa ce s-a crezut ca a insistat pentru ca barbatii sa fie platiti mai bine decat ele.

Djokovici a organizat, joi, o conferinta de presa, prin care a tinut sa sublinieze ca nu are nicio problema cu faptul ca jucatoarele de tenis beneficiaza de aceleasi premii ca si barbatii.

"Inainte de toate, as dori sa-mi cer scuze pentru declaratiile facute in urma cu cateva zile. Pentru nicio secunda nu am fost rau intentionat. Imi pare rau daca mi-am ranit colegele, jucatoarele de tenis. Am o relatie foarte buna cu toate si un respect urias.

Din pozitia in care ma aflu si datorita statutului pe care il am, simt ca am responsabilitatea de a fi mereu disponibil pentru jucatorii tineri, atat barbati cat si femei, pentru a le oferi sfaturi si sprijin in dezvoltarea carierei. Tenisul m-a ajutat enorm sa fiu ceea ce sunt astazi si a fost datoria mea sa vorbesc despre modul in care sunt impartiti banii din sport. Cred in egalitatea sexelor si in sanse egale. Suntem parte din acelasi sport si contribuim in felul nostru", a spus Djokovici intr-o conferinta de presa.

"Razboiul sexelor" din tenis a fost reluat dupa ce fostul director al turneului de la Indian Wells a afirmat ca este nedrept ca jucatoarele de tenis beneficiaza de aceleasi premii ca si barbatii.

C.S.

#Novak Djokovici scuze jucatoare tenis , #stiri Novak Djokovici