Gatu ii cere ajutor lui Ponta!

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 17:25
2433 citiri
Gatu ii cere ajutor lui Ponta!

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat luni ca echipa campioana a Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, se confrunta cu probleme financiare grave si ca a facut un memoriu catre ANST si catre primul ministru in care solicita sprijin pentru formatia feminina.

"Situatia echipei este grava. Am facut un memoriu catre Carmen Tocala, la ANST, cu rugamintea sa-l trimita mai departe catre Ministerul Economiei, care se ocupa de privatizarea Oltchim, dar si catre primul ministru Victor Ponta. Eu nu pot, si nimeni nu poate interveni, in procedurile de privatizare ale combinatului, dar am facut o prezentare a istoricului echipei. Oltchim este un brand national, e singura echipa care se poate bate in prezent cu orice adversara din lume, este inscrisa in Liga Campionilor, cu obiectiv de a castiga trofeul, iar daca va fi retrasa si se va desfiinta, EHF va dicta o amenda considerabila, plus o interdictie pentru cluburile romanesti in cupele europene", a declarat Gatu.

Presedintele Federatiei Romane de Handbal cere, in memoriu, ca viitorul proprietar al combinatului Oltchim sa aiba in contractul de privatizare o clauza prin care sa fie obligat la finantarea echipei de handbal: "Am solicitat Ministerului Economiei ca oricine va fi castigatorul privatizarii sa fie obligat sa respecte o clauza care sa prevada mentinerea echipei Oltchim la standarde internationale, pe o perioada de cinci ani. Noi, dar si iubitorii de handbal, cautam solutii pentru gasirea sumei de 3 milioane de euro, cat reprezinta contractele jucatoarelor pe un an, astfel ca am mai cerut prin acest memoriu ca un nou sponsor sa fie scutit de impozite, tot timp de un an, astfel ca acest buget sa fie jumatate. Ar conta enorm".

Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca situatia de la campioana Romaniei la handbal feminin este extrem de dificila, precizand ca daca nu va exista bugetul necesar, formatia valceana nu va incepe Liga Campionilor, nemaifiind sustinuta financiar de combinat.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Gatu situatie Oltchim, #Gatu memoriu Oltchim , #stiri Oltchim Ramnicu Valcea