Elevii oradeni au comemorat-o pe Eva Heyman: o adolescenta de la Colegiul Onisifor Ghibu a interpretat rolul micutei evreice (FOTO / VIDEO)

Joi, 13 Februarie 2020, ora 17:52
24 citiri
Aproximativ 50 de elevi si profesori au fost prezenti joi in parcul Nicolae Balcescu pentru a comemora 89 de ani de la nasterea micutei Evei Heyman, fetita de 13 ani care a fost deportata in anul 1944 din ghetoul din Oradea in lagarul de la Auschwitz si al carei jurnal a fost publicat de mama sa la cativa ani dupa moartea ei prematura.

Evenimentul a facut parte din proiectul "Ambasadorii memoriei", initiat de Muzeul orasului Oradea, in care elevii dornici sa cunoasca mai multe despre istoria ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.