Cum a reușit o angajată să se pensioneze la vârsta de 40 de ani: "Până luni seara, plângeam în hohote"/ "Nu este pentru toată lumea"

Duminica, 03 Martie 2024, ora 03:30
8439 citiri
Cum a reușit o angajată să se pensioneze la vârsta de 40 de ani: "Până luni seara, plângeam în hohote"/ "Nu este pentru toată lumea"
Femeie care plnge FOTO Pexels

Nupur Dave credea că decizia ei de a se pensiona la vârsta de 40 de ani în 2022 a fost una ușoară.

La acea vreme, locuia în Bengaluru, India. Lucrase la Google timp de 10 ani în birourile companiei din Atlanta, Mountain View și Bengaluru. În plus, lucrase pentru startup-uri, avea siguranță financiară și era convinsă că un program corporatist de la 9 la 5 nu mai era pentru ea.

"Am renunțat la job vineri," a spus Dave pentru Business Insider.

"Până luni seara, plângeam în hohote," a continuat ea. "Plângeam cu lacrimi amare pentru că mi-am dat seama că trebuie să fiu în mijlocul oamenilor."

Nupur Dave își planificase viața de după pensionare: avea să scrie a treia sa carte, să petreacă timp cu foștii săi colegi și să se conecteze cu fondatori și artiști în spații comune de lucru.

Dar realitatea pensionării timpurii s-a dovedit a fi cu totul altceva.

Prima zi ca pensionar

A realizat rapid că nu va mai avea aceeași relație cu foștii săi colegi.

"Singurătatea în spațiul comun de lucru m-a lovit cu adevărat când am intrat fizic acolo și am stat jos - era complet gol", a spus Dave despre prima sa zi ca pensionară.

A petrecut următoarele câteva săptămâni schimbând locurile în care lucra. În timp ce unele dintre spațiile pe care le-a vizitat erau complet ocupate, în altele era foarte puțin trafic deoarece erau utilizate ca locuri rezervate pentru companii în mare parte remote, a spus Dave.

"Nu-mi făceam prieteni și nu mă simțeam inspirată de mediul fizic al spațiului de lucru", a spus ea.

Prea multă independență era și ea înspăimântătoare.

"Chiar dacă oamenii spun, 'Îmi place că sunt pe cont propriu,' uneori, să fii complet lipsit de orice ancorare este înfricoșător", a spus Dave despre pensionarea ei. "Se simțea ca și cum aș fi făcut o plimbare în spațiu."

Economii și independență financiară

Prin pensionarea la vârsta de 40 de ani, Dave a devenit parte a comunității FIRE - independența financiară, pensionarea timpurie.

Pentru ea, decizia de a se pensiona devreme a provenit dintr-o zonă de securitate financiară.

Lucrul în SUA timp de 11 ani i-a permis să economisească bani care au contat mult în India, unde costul vieții este mai scăzut. Dave câștiga aproximativ 100.000 de dolari pe an în San Francisco când și-a lăsat jobul.

Înainte de pensionare, a colaborat cu un consultant financiar pentru a se asigura că economiile sale erau suficiente pentru a acoperi cheltuielile, iar vânzările din cărțile sale anterioare și din consultanță i-ar ajuta să achite facturile de zi cu zi. Partea crucială, totuși, a fost locația sa.

"Ideea întregului concept de a te pensiona devreme era posibilă pentru că sunt în India," a spus Dave. "Nu există nicio șansă să mă fi putut pensiona devreme în SUA."

"Este mult mai realizabil în India, și totuși poți să menții un stil de viață luxos", a adăugat ea.

Dave a menționat că avea o persoană care venea să o ajute cu gătitul și curățenia, costul fiind între 100 și 200 de dolari pe lună.

Provocările pensionării timpurii

În timp ce problemele lui Dave cu viața de pensionară erau de natură socială, unii în comunitatea FIRE alegeau să se întoarcă în lumea corporatistă din alte motive.

"Pensionarea timpurie nu este pentru toată lumea", a scris anterior un planificator financiar, Jovan Johnson, pentru Business Insider. El a afirmat că cei care planifică să se pensioneze înainte de vârsta de 60 de ani sunt în minoritate, iar cei dornici să adopte acest stil de viață ar trebui să aibă o idee clară despre ce vor face în perioada de pensionare, să fie conștienți că stilul de viață poate fi izolant și să creeze surse de venit pasiv pentru a-și gestiona resursele financiare.

Gwendolyn Merz a declarat pentru Business Insider că s-a întors la jobul ei corporatist după nouă luni de la pensionare. Pentru ea, a fost o decizie financiară.

Merz s-a pensionat la 28 de ani în nordul statului Illinois după ce a urmărit cu atenție toate cheltuielile și economiile până la ultimul cent. Cu toate acestea, s-a confruntat cu probleme neașteptate la scurt timp după pensionare. Nu a putut accesa anumite părți ale economiilor sale legate de conturile de pensii, nu câștiga suficient din activitățile secundare, și plătea mult mai mult pentru asigurarea de sănătate.

Michelle Jackson a scris pentru BI că a fost odată atrasă de mișcarea FIRE, dar și-a dat seama că nu vrea să aștepte ani de zile pentru a trăi cea mai bună viață. Avea datorii și era epuizată profesional, nu avea sens să investească mai mult de 50% din venitul ei.

În ceea ce o privește pe Nupur Dave, pensionarea sa timpurie a durat patru luni.

Nu după mult timp de la pensionare, a obținut un post de conducere în proiecte speciale la o firmă de infrastructură pentru vehicule electrice din Bengaluru.

"Sunt în mediul corporatist acum, dar obiectivele mele sunt diferite," a spus aceasta. "Nu să construiesc o carieră sau să câștig bani din asta, ci să văd oameni în fiecare zi și să-mi creez o rutină previzibilă pentru mine."

Caz revoltător pe aeroport. O tânără de 21 de ani, la un pas de moarte după ce a băut cafea de la un automat
Caz revoltător pe aeroport. O tânără de 21 de ani, la un pas de moarte după ce a băut cafea de la un automat
La un pas de moarte după ce a băut o cafea din aeroport. Este povestea incredibilă a unei tinere de 21 de ani, care lucrează pentru o companie aeriană. Aceasta se afla pe aeroportul Son Sant...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#pensionare timpurie, #tanara, #experienta, #retragere din activitate, #40 de ani , #pensie