Tânăr din București, căutat cu disperare de familie după ce a plecat la munte. Salvamont: ”A căuta acul în carul cu fân”

Miercuri, 25 Octombrie 2023, ora 12:35
2496 citiri
Tânăr din București, căutat cu disperare de familie după ce a plecat la munte. Salvamont: ”A căuta acul în carul cu fân”
Mărăşescu Alexandru a dispărut din 8 octombrie FOTO Poliția Română

Poliţiştii din Bucureşti caută un tânăr de 18 ani, care a plecat de acasă spunând că merge la munte, încă din 8 octombrie şi care nu a mai revenit. Poliţiştii fac apel la populaţie pentru găsirea lui.

”La data de 8 octombrie 2023, Poliţia Capitalei a fost sesizată şi solicită sprijin în vederea depistării unui tânăr care, în aceeaşi zi, a plecat de la adresa de domiciliu din Sectorul 1, spunând familiei că merge la munte şi nu a mai revenit până în prezent. La data de 23 octombrie 2023, aparţinătorii şi-au exprimat acordul cu privire la mediatizarea cazului”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a rpecizat că tânărul dispărut se numeşte Mărăşescu Alexandru, este în vârstă de 18 ani şi are următoarele semnalmente:

• Înălţime: 1,70 m, greutate 50 kg, ochi căprui, constituţie slabă, ten alb, păr şaten mediu, faţă rotundă.

• La data dispariţiei purta: pantaloni de trening bleumarin, hanorac negru, cu glugă, şapcă de culoare închisă, încălţăminte sport.

”Cei care l-au văzut sau pot oferi detalii sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112”, au mai transmis poliţiştii.

Salvamont Sinaia: ”A căuta acul în carul cu fân”

Salvamont Sinaia a început căutările încă din 12 octombrie, însă de atunci susținea că nu există șanse de izbândă ”conform legilor tuturor probabilităților”.

”A căuta acul în carul cu fân

Conform legilor tuturor probabilităților, nu aveam aproape nicio șansă de izbândă.

Și nici n-am avut.

Vom mai încerca.

Sperând, de fapt, să nici nu izbândim, să nu găsim nimic în căutările noastre (și nici ceilalți în ale lor), iar tânărul plecat “în munții Bucegi” cu gânduri negre să-și fi (re) găsit zâmbetul și bucuria de a fi, și să aflăm că și-a mutat atât gândul cât și localizarea, și că s-a întors bine mersi alături de cei dragi, cu bine.

Ținem pumnii, dar din mișcare”, scria Salvamont Sinaia în 12 octombrie.

Salvamont Sinaia a anunțat și în 19 octombrie că căutările continuă deși nu au apărut noutăți între timp.

”Am zis, am făcut. Continuat așadar căutarea unui potențial ac într-un cert car cu fân.

Nu a apărut nicio noutate între timp (în urma unei semnalări în online săptămâna trecută, prin prietenii de la TUS s-au analizat ore bune de înregistrări video dintr-o stație de autobuz din Sinaia unde ar fi fost văzută o persoană care corespundea cât de cât descrierii, în speranța unui capăt de ață mai serios pentru localizare decât “munții Bucegi”. Din păcate, tot fără rezultat)

Ne-am mobilizat și astăzi: 3 angajați și doi voluntari, am ‘măturat’ posibilele adăposturi (stâne, bordeie, foste gherete de supraveghere a instalațiilor) din arealul sud-estic al muntelui nostru, și am ‘periat’ Colții lui Barbeș și Stâna din Colți (inclusiv cu drona, cât ne-au permis vântul puternic și uliii agresivi), ne-am ales tot cu praful de pe tobă.

Tot astăzi s-a făcut o căutare serioasă în zona Jepilor Mari și Mici, de către Salvamont Bușteni și Salvamont Prahova, oameni și drone, din păcate cu același rezultat nul. Bușteniul nu se afla nicidecum la prima căutare, acestea au fost întreprinse încă de săptămâna trecută, cu aceleași speranțe și aceleași dezamăgiri”, a scris Salvamont Sinaia pe Facebook în 19 octombrie.

Situație halucinantă în București: tramvaiele noi Imperio, scoase de pe o anumită linie. Străduțele care sunt prea mici și degradate pentru a putea circula
Situație halucinantă în București: tramvaiele noi Imperio, scoase de pe o anumită linie. Străduțele care sunt prea mici și degradate pentru a putea circula
Tramvaiele Imperio urmează să fie scoase temporar de pe linia 21 din București, în timpul lucrărilor de consolidate ale Hanului Solacolu. Unul dintre motivele pentru care STB a luată...
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul pentru finalizarea obiectivului de investiţii Penetraţie Prelungire Ghencea-Domneşti şi supralărgirea bulevardului Ghencea, a anunţat...
#persoana disparuta, #Bucuresti, #munte , #stiri sociale