Peugeot relanseaza limuzina de altadata, dotata la zi

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 13:13
3110 citiri
Peugeot relanseaza limuzina de altadata, dotata la zi
foto: La Tribune

Limuzinele retro fascineaza nostalgicii, iar producatorii stiu sa speculeze sentimentele cumparatorilor.

Chiar daca e greu - si poate chiar contraproductiv - sa reeditezi formele de pe vremea cand era bunica fata, incercarile facute pana acum de a reedita alura masinilor au fost incununate de succes.

Fiat 500 Mini, Volkswagen Beetle si legendarul label Citroen DS, toate aceste modele vechi reluate si readaptate au fost succese - noteaza La Tribune.

Iata ca Peugeot reinventeaza Gti 205, marele triumf al firmei lansat in anii '80, care a fost vandut de-a lungul perioadei 1985 - 1994 in 294.514 exemplare, cifra record pentru acea data, potrivit La Tribune.

Hotararea este luata. Daca la salonul auto, care se va tine la Paris in octombrie 2012, firma va reusi sa obtina comenzi de principiu din partea marilor dealeri, comercializarea noului tip de masina prezentat in forma veche va incepe in primavara lui 2013.

Responsabilii de la Renault au convingerea ca un model deja popular, cunoscut publicului de azi din amintiri si simtaminte nostalgice, poate face obiectul succesului, daca in interiorul vechii forme se vor amplasa instalatii la nivelul exigentelor contemporane.

Motorul noului Gti 205 va dezvolta 200 CP, aproape dublu fata de cei 105 CP ai vechiului model. Emisiile de carbon se vor limita la 145 gr/km, ncomparabil mai putine fata de anii '80, cand acest parametru nici nu prezenta prea multa importnata. Viteza de parcurs si cea maxima vor fi comparabile cu vitezele vehiculelor moderne, inacceptabile nici pentru soselele anilor '80, nici pentru tehnica de atunci. Consumul de carburanti va fi evident mai scazut.

Firma a mers pana acolo cu asemanarea, incat specialistii s-au ingrijit ca si muzicalitatea motorului la ralanti sa aminteasca vechiul motor al anilor '80, facut mai silentios.

Peugeot nu intentioneaza sa plaseze fabricarea acestui model in vreo sucursala straina, locul de fabricatie fiind de la inceput stabilit la Poissy, in Franta, anume pentru ca automobilul care se doreste a fi de succes sa aiba inscriptionat, pe langa clasicul "made in France", neaparat si sintagma draga localnicilor: "fabrique en France".

Dupa cum se stie, Peugeot Gti 205 din anii '80 s-a produs numai in varianta rosie, cu tapiteria de aceeasi culoare si cu unele detalii interioare colorate, de asemenea, in rosu. Nuanta rosie va domina, bineinteles si varianta aflata in pregatire. Pentru Gti 205, rosul face brandul.

Cat priveste numarul de exemplare pe care conteaza sa le vanda, firma n-a comunicat deocamdata nicio previziune. Pe de o parte, fumoasa cifra de 294.514 exemplare ar trebui depasita, pe de alta parte nu putem scapa din vedere faptul ca cele doua decenii de la sfarsitul secolului trecut au marcat o perioada de prosperitate, care nu seamana deloc cu declinul in care am plonjat astazi.

Nici cu privire la pret nu s-au facut estimari, dar este de asteptat ca o masina cu motor in trei cilindri si consum redus sa fie cautata de cei cu bani putini si pretentii mari. Acestia pot asigura o vanzare buna.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Peugeot limuzina Gti 205, #Peugeot lansare Salon Auto Paris, #modele auto retro , #modele