Manastire-unicat in Romania, zidita pe osemintele dintr-o groapa comuna. Cine a ctitorit-o cand "Cu voia Domnului au fost infranti crestinii de pagani"

Sursa: Adevarul
Duminica, 09 August 2020, ora 04:07
74 citiri
Asezamantul de cult este situat pe drumul national Piatra Neamt - Hanu Ancutei si a fost dedicat ostenilor cazuti in lupta de la Valea Alba. Numele Valea Alba, pe care il poarta un sat din comuna Razboieni, judetul Neamt, a fost dat in urma unei batalii purtate de Stefan cel Mare cu turcii acum vreo cinci secole si jumatate, pe data de 26 iulie 1476. Si n-a fost una in care voievodul sa biruie, otomanii nimicind micuta oaste moldava, mari boieri sfarsind aici, iar legendele acestor locuri spun ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.