O șoferiță acuzată că a fugit de polițiști, ajutată în instanță chiar de martorul Poliției. Bărbatul a spus că nu a văzut-o în viața lui pe femeie

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 03:41
6476 citiri
O șoferiță acuzată că a fugit de polițiști, ajutată în instanță chiar de martorul Poliției. Bărbatul a spus că nu a văzut-o în viața lui pe femeie
Șoferița s-a apărat spunând că polițiștii nu aveau aprinse semnalele acustice și luminoase FOTO Politia Romana (arhiva)

O femeie din județul Alba, lăsată fără permis pentru că nu a oprit la semnalele polițiștilor, a obținut anularea procesului-verbal de contravenție. În instanță, inclusiv martorul propus de polițiști a depus mărturie în favoarea femeii.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Blaj, o șoferiță lăsată fără permis pentru că nu a oprit la semnalele polițiștilor, a cerut anularea sancțiunii susținând că fapta nu este reală. Femeia a arătat că polițistul i-a reproşat că nu ar fi oprit la semnalele luminoase, deși „era imposibil de oprit în curba de 90 de grade, deoarece s-ar fi produs un eveniment rutier din acest motiv”.

În plus, șoferița a arătat că poliţia nu a dat drumul la semnale decât după curbă şi acest lucru a determinat-o să oprească.

Reclamanta a arătat că nu a fugit de poliţie, nu a încălcat nicio regulă de circulaţie şi în mod abuziv i s-a suspendat dreptul de a conduce. De asemenea, femeia a mai arătat că nu i s-a spus că poate face obiecţiuni și i s-a încălcat dreptul la apărare, fiind pusă să semneze fără să i se citească fapta imputată, pentru că dacă ştia acest lucru, nu ar fi semnat.

Femeia a mai arătat că „prin Franţa şi prin alte ţări străine conduce frecvent şi nu a avut nicio abatere contravenţională, a respectat regulile de circulaţie şi nu a fost supusă niciodată la asemenea abuzuri”.

Martorul Poliției a depus mărturie în favoarea reclamantei

Judecătoria Blaj a admis cererea de anulare a procesului-verbal de contravenție și i-a redat femeii permisul. Judecătorul a arătat că „susţinerile petentei (că ar fi semnat fără a avea posibilitatea de a citi ce semnează) sunt nedovedite şi greu de crezut, în condiţiile în care semnătura sa este la capătul propoziţiei”.

Totuși, pe baza declarației martorilor, instanța a decis anularea sancțiunii. Unul dintre martori, o femeie care se afla în mașina condusă de șoferița reclamantă, a arătat că, „deşi în maşină nu era pornită muzica, nu a auzit semnalele sonore şi nici nu a văzut semnalele luminoase ale maşinii de poliţie”.

De asemenea, un alt martor a declarat că femeia de la volan „imediat ce a văzut maşina de poliţie, a tras pe dreapta şi a oprit”. Martorul a mai declarat că „nu au fost urmăriţi de maşina poliţiei având sirena pornită, că doar după ce maşina poliţiei a depăşit maşina petentei, a fost pornit semnalul sonor şi că nu a văzut semnale luminoase la maşina poliţiei”.

Surpriza judecătorului a fost că inclusiv martorul propus de Poliție a dat declarație în favoarea reclamantei. „Martorul pe care intimata (n.r. IPJ Alba) l-a propus, susţinând că a fost martor ocular, a declarat că nu a văzut-o niciodată pe petentă şi că nu îşi aminteşte nimic în legătură cu fapta ce face obiectul cauzei”, se arată în sentința Judecătoriei Blaj, prin care s-a decis anularea sancțiunii. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, 26 aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Tristan și Andrew Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat,...
#politie, #soferita, #permis, #proces, #martor , #justitie