Anunț oficial făcut de prințesa Kate, care n-a mai fost văzută în public de la Crăciun

Marti, 05 Martie 2024, ora 20:25
3350 citiri
Anunț oficial făcut de prințesa Kate, care n-a mai fost văzută în public de la Crăciun
Prințesa Kate

Prinţesa Kate va lua parte la tradiţionala paradă militară „Trooping the Colour”, organizată cu ocazia zilei de naştere a monarhului britanic, la 8 iunie, fiind primul angajament oficial confirmat pentru prinţesă de la operaţia abdominală suferită la mijlocul lunii ianuarie, a anunţat marţi Ministerul Apărării, scrie AFP.

Această informaţie nu a fost confirmată imediat de Palatul Kensington.

Soţia prinţului William, care nu a mai fost văzută în public de la Crăciun înainte ca o fotografie să fie publicată luni seară în presa americană, va trece în revistă soldaţii la acest eveniment, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul armatei britanice.

Regele Charles al III-lea, care urmează în prezent un tratament împotriva cancerului, va trece în revistă trupele în weekendul următor, la 15 iunie, a precizat Ministerul Apărării, detaliind programul ceremoniilor "Trooping the Colour". Aceste ceremonii, organizate în iunie, celebrează public ziua de naştere a suveranului, chiar dacă în cazul regelui ziua sa de naştere este în noiembrie.

Prinţesa, în vârstă de 42 de ani, care deţine gradul de colonel în Garda Irlandeză, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, aşa cum a fost anunţat la jumătatea lunii ianuarie. Motivele operaţiei rămân necunoscute, dar, potrivit presei britanice, nu este vorba de cancer.

Până luni, ea nu a fost văzută, ceea ce a provocat numeroase speculaţii în tabloidele britanice şi pe reţelele de socializare.

Speculaţiile s-au intensificat săptămâna trecută, când prinţul William şi-a anulat în ultimul moment participarea la o ceremonie în memoria naşului său, regele Constantin al Greciei, la castelul Windsor, din „motive personale”, potrivit serviciilor regale.

În momentul spitalizării sale, Palatul Kensington indicase că Prinţesa de Wales nu-şi va relua angajamentele oficiale înainte de Paşte, la 31 martie. Săptămâna trecută, palatul a precizat că ea „se simtă bine”, potrivit agenţiei de presă britanice AP.

Extrem de populară în Marea Britanie, Kate îşi petrece convalescenţa în casa familiei din Windsor, în vestul Londrei, unde locuieşte din 2022 alături de prinţul William şi de cei trei copii ai lor, George, Charlotte şi Louis.

În pofida bolii sale, regele continuă să îşi îndeplinească unele dintre îndatoririle oficiale, cum ar fi întâlnirile sale regulate cu premierul. Marţi, el l-a primit în audienţă pe ministrul de Finanţe, Jeremy Hunt, la Palatul Buckingham, în ajunul prezentării bugetului guvernului.

Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, doar dacă se va simţi suficient pregătit, scrie AFP. La...
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Este sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințul Louis, fiul Prințului și Prințesei de Wales, a împlinit marți, 23 aprilie 2024, vârsta de 6 ani. Deși s-a crezut că...
#Printesa Kate, #anunt, #craciun, #operatie , #stiri externe