Un pui de gorilă dintr-o specie rară s-a născut la o grădină zoologică din Praga FOTO

Miercuri, 03 Ianuarie 2024, ora 19:08
1850 citiri
Un pui de gorilă dintr-o specie rară s-a născut la o grădină zoologică din Praga FOTO
Gorila Duni , în vârstă de zece ani, a născut primul său pui FOTO Facebook/Zoo Praha

Duni, o gorilă în vârstă de 10 ani de la grădina zoologică din Praga, a adus pe lume primul ei pui, a anunţat grădina zoologică miercuri, potrivit DPA.

Duni a fătat puţin după ora 21.00 (20.00 GMT) marţi seară, a precizat grădina zoologică.

”Naşterea a decurs rapid şi, deşi Duni este la prima fătare, s-a descurcat foarte bine, fără nici cea mai mică dificultate”, a spus directorul grădinii zoologice Miroslav Bobek.

Puiul se simte bine şi a început să fie alăptat la scurt timp după naştere.

Vizitatorii vor putea vedea puiul de gorilă în următoarele câteva zile, dar nu vor avea voie să facă fotografii pentru a nu perturba gorilele.

Nu se cunoaşte încă sexul nou-născutului. Tatăl puiului este Kisumu, o gorilă în vârstă de 26 de ani, care a ajuns la grădina zoologică din Praga de la Schmiding Zoo din Australia în septembrie 2022. Kisumu se pare că este de asemenea tatăl puiului ce urmează să fie adus pe lume de gorila Kijivu.

Gorilele vestice de câmpie sunt o specie ameninţată cu dispariţia potrivit Listei Roşii a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Numărul exemplarelor din sălbăticie este în declin.

În libertate, această specie de gorile trăieşte în pădurile tropicale şi mlaştinile din Africa Centrală.

Grădina zoologică din Praga este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Republica Cehă.

Grădina Zoologică din Praga a crescut gorilele vestice de câmpie din 1963. Prima gorilă rezidentă a grădinii a fost masculul Titan, după care femela Nigra a venit la grădina zoologică. Primul pui s-a născut pe 13 decembrie 2004 în Grădina Zoologică din Praga – femela Moja a devenit primul pui de gorilă născut într-o grădină zoologică din Republica Cehă. În noiembrie 2011, Moja a călătorit în Spania, unde locuiește în parcul Cabárceno. În 2013 a născut o femeie Duni care acum se întoarce la locul nașterii mamei sale.

Rezervația Dja este cel mai mare spațiu expozițional al grădinii zoologice din Troia. Pe lângă gorilele de câmpie, zona este locuită de ghereze cu manta, marsupiale, hamsteri și mreane egiptene. Expoziția, care a început în toamna lui 2019 și a costat în jur de 262,3 milioane de coroane, a fost construită de compania Strabag. Printre altele, din cauza experiențelor cu inundațiile din 2002 și 2013, grădina zoologică a decis să construiască un nou pavilion. Noul pavilion este situat în afara câmpiei inundabile.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#pui gorila, #zoo praga, #specie rara, #specie cale disparitie, #Cehia , #Cehia