Berceanu: Doar cu bani de la buget, autostrada Bechtel va fi gata in 10 ani

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 22:12
1895 citiri
Berceanu: Doar cu bani de la buget, autostrada Bechtel va fi gata in 10 ani

Autostrada Transilvania ar putea fi terminata in cel putin 10 ani de acum inainte daca alocarile bugetare pentru aceasta vor ramane aceleasi in urmatorii ani, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, in direct la Televiziunea Ziare.com.

"Daca este vorba de alocarile bugetare actuale, Autostrada Soarelui ar putea fi terminata peste 10 ani, chiar si mai mult, dar eu nu vreau sa ma complac in alocarile bugetare actuale. O parte din tronsoane o sa le concesionam, unul poate chiar celor de la Bechtel", a precizat Radu Berceanu.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Radu Berceanu.

"Autostrazile costa foarte multi bani, la campie 5-7 milioane de euro pe kilometru, iar la munte poate costa si 50 de milioane pentru ca sunt numai viaducte si tuneluri. Noi am avut anul acesta 6% din PIB pentru invatamant si doar 0,5% pentru autostrazi. Cu sume de genul acesta nu vom reusi niciodata sa construim autostrazi", a completat Berceanu.

A2, gata in mai 2011

Pe de alta parte, ministrul Transporturilor a dat asigurari ca Autostrada Soarelui va ajunge pana la Constanta pana in luna mai a anului 2011.

"In mai 2011 o sa aveti autostrada pana la Constanta, inclusiv o centura ocolitoatere in jurul Costantei", a declarat Berceanu.

Intrebat daca nu dureaza cam mult sa finalizezi 60 de kilometri de autostrada prin ses, ministrul Transporturilor a precizat ca ultimul tronson din Autostrada Soarelui va strabate zone mult mai dificile decat s-ar putea crede.

"Nu este doar ses si chiar daca ar fi numai ses, desi nu este, sunt niste lucrari foarte complicate", a precizat oficialul PD-L.

Nu in ultimul rand, Berceanu s-a declarat impotriva construirii de drumuri rapide sau expres, sustinand ca Romania are nevoie de autostrazi.

"Nu vrem sa facem sosele rapide. Drumurile expres sunt un fel de amestec care nu este nici cal si nici magar. Trebuie sa facem autostrazi, nu drumuri rapide care costa cat o autostrada, dar care nu vor fi niciodata autostrada", a incheiat Radu Berceanu.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Radu Berceanu, #televiziunea Ziare com, #finalizare Autostrada Transilvania, #finalizare Autostrada Bechtel, #alocari bugetare intrastructura , #ministrul Transporturilor