Vilă aparținând lui Putin, descoperită la 30 de kilometri de frontiera unui stat NATO. Imagini în premieră cu proprietatea ultraluxoasă VIDEO

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 15:55
6225 citiri
Vilă aparținând lui Putin, descoperită la 30 de kilometri de frontiera unui stat NATO. Imagini în premieră cu proprietatea ultraluxoasă VIDEO
Conacul de lux al lui Vladimir Putin de la granița cu Finlanda/ FOTO: Captură Youtube

Vladimir Putin și-a construit în secret o vilă de de lux cu podele de marmură și o cascadă privată în nord-vestul republicii ruse Karelia, aflată la aproximativ 30 de kilometri de granița cu Finlanda, țară membră a NATO, potrivit unui site de investigații.

The Dossier Center, un proiect lansat de opozantul rus Mihail Hodorkovski, a publicat luni, 29 ianuarie, imagini din dronă despre care spune că au fost filmate pe malul golfului Marjalahti din Karelia. Potrivit acesteia, liderul rus are aici "trei case în stil modern, două heliporturi, mai multe cheiuri pentru iahturi, o fermă de păstrăvi și o fermă cu vaci pentru producția de carne de vită marmorată".

„Filmarea aici este interzisă, dar Dossier Center a primit cel mai detaliat filmuleț filmat vreodată în reședința lui Vladimir Putin”, a spus site-ul de investigații.

Reședința, pe care Putin o frecventează cel puțin o dată pe an, este formată din trei clădiri principale care poartă numele de „Cabana pescarului”, „Hambar” și „Casa cu grădină”.

The Dossier Center notează că, deși jurnaliștii locali au aflat despre reședință în 2016, aproape nimeni nu a văzut-o de aproape. "Am obținut înregistrări video detaliate de la o sursă", a declarat jurnalistul Dossier Center, Ilia Rojdestvenski.

"Vladimir Putin iubește nordul Rusiei. El nu este deranjat nici măcar de apropierea de "neprietenoasei" Finlanda, la doar 30 de kilometri de granița cu Rusia", a declarat Rojdestvenski, care a precizat că construcția complexului a început în urmă cu peste 10 ani.

"Potrivit documentelor, suprafața reședinței este de aproximativ un kilometru pătrat, dar având în vedere că nu te poți plimba pur și simplu prin pădurile și golfurile din jur, teritoriul este de aproximativ patru kilometri pătrați - de două ori mai mare decât Monaco", a spus el.

Rojdestvenski a spus că „Hambarul” arată mai mult ca o casă de recepție și că are o cameră de zi, o berărie privată și o sală de ceai la etajul doi. Clădirea are o piscină sau o fântână, o intrare separată subterană, un heliport și un debarcader de iaht, precum și un foișor vizavi de cascadă, a spus el.

„Cabana Pescarului” și „Casa cu Grădină” au eliportul și debarcaderul lor, iar în interior sunt piese de mobilier decorate cu pietre semiprețioase precum onixul verde.

În apropiere există o saună cu apă, o fermă de păstrăvi, o fermă pentru producția de carne de vită marmorată și un foișor retras, cu „o priveliște uluitoare asupra lacului”.

„Aici, președintele se poate bucura de natură într-o singurătate completă”, a spus el.

Potrivit Dossier Center, un terasament de formă pătrată a apărut recent pe terenul reședinței și marcajele de pe sol ar putea sugera că Putin desfășoară acolo un sistem antiaerian.

„Nu este prima dată când reședințele lui Putin sunt protejate anti-dronă sau anti-rachetă: toate reședințele principale ale lui Putin au fost acoperite cu sisteme de rachete antiaeriene Panțir-S1 încă de la începutul războiului”, a spus Rojdestvenski.

Celelalte reședințe ale lui Putin includ moșia sa Novo-Ogariovo din Moscova și o casă de vară din Soci numită Bociarov Rucei.

Kremlinul a negat anterior că Putin are legătură cu reședința din Karelia.

Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
Simpla veste a aprobării ajutorului american i-a forțat pe ruși să atace acolo unde pot, mai degrabă decât acolo unde ar trebui
Simpla veste a aprobării ajutorului american i-a forțat pe ruși să atace acolo unde pot, mai degrabă decât acolo unde ar trebui
Este posibil ca rușii să își concentreze ofensiva în zona Avdiivka, deoarece aici este posibil să obțină succese tactice mai rapide, în ciuda valorii strategice scăzute a acestor...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #vila, #Vladimir Putin, #karelia, #finlanda NATO , #Razboi Ucraina