Bucureștenii care vor avea căldură de săptămâna viitoare. Promisiunea lui Nicușor Dan VIDEO

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 12:03
4582 citiri
Bucureștenii care vor avea căldură de săptămâna viitoare. Promisiunea lui Nicușor Dan VIDEO
Rețele de termoficare FOTO: economica.net

Primarul Capitalei Nicușor Dan a transmis luni, 17 ianuarie, că un nou tronson de termoficare reabilitat, cu o lungime de 1,5 kilometri, din Magistrala Progresul-Ferentari, urmează să fie dat în folosinţă de săptămâna viitoare, după ce vor fi făcute probele de presiune.

Edilul, prezent la şantierul din str. Mihail Sebastian nr. 30, a anunţat că lucrările de reabilitare vor continua pe această magistrală, urmând să fie finalizate în luna aprilie.

"Suntem la bucata de reţea Ferentari, cu o lungime de 13 kilometri, pe care am început-o în mai 2021. Se face probă de presiune pentru 1.500 de metri, dintre care 1.200 de metri de reţea magistrală, 300 de metri racorduri. În momentul de faţă suntem la 11 din 13 kilometri, iar până la, undeva, 15 aprilie o să terminăm lucrarea asta. Pe tot timpul ăsta, oamenii au avut căldură şi apă caldă pentru că au fost provizorate", a spus primarul general.

Cei 13 kilometri de reţea alimentează 16 puncte termice, care la rândul lor furnizează căldură pentru aproximativ 10.000 de apartamente.

Directorul Companiei Energetica Servicii, Cristian Anton, a declarat că după realizarea probelor de presiune, noua conductă urmează să fie dată în folosinţă de săptămâna viitoare.

"În total, acest tronson Progresul-Ferentari are 12.800 de metri. Este cel mai lung tronson de reabilitat aflat în lucru. Peste jumătate sunt diametre mari. Noi estimăm că în această primăvară vom termina acest tronson. Mai avem 2.000 de metri de realizat, dintre care 800 de metri de magistrală şi 1.200 de racorduri aferente punctelor termice. Lucrăm în continuare, vremea ne permite şi unde va fi nevoie o să lucrăm cu provizorate. O să facem provizorate ca să nu influenţăm - fiind iarnă - furnizarea de agent termic. Termoenergetica ne va permite să lucrăm pe porţiuni mici, inclusiv pe magistrală, între puncte termice, alimentând din alte puncte termice locuitorii din zonă", a precizat el pentru AGERPRES.

În ce priveşte lucrările de reabilitare care vor avea loc în 2023, primarul general a declarat urmează să fie finalizaţi cei 2 kilometri ai magistralei Progresul-Ferentari.

Vor fi terminate lucrările de reabilitare şi la alte două tronsoane de aproximativ 10 kilometri pe şantierele din Olteniţei şi Pantelimon.

"Va mai progresa - nu o să fie terminat în 2023 - dar va progresa cel din zona Pieţei Victoriei, adică cel care pleacă de la Piaţa Amzei şi merge până la Mihalache. Şi în afară de aceste patru mari, vor fi deschise cele pe proiectul POIM - 210 kilometri - împărţit în 5 loturi şi fiecare dintre ele va avea o lucrare mare, de 7-8 kilometri", a mai spus el.

Nicuşor Dan a estimat că iarna viitoare vor fi mai puţine probleme din cauza avariilor.

"Iarna aceasta sunt mai puţine probleme decât iarna trecută. Iarna viitoare vor fi sigur mai puţine probleme", a spus el.

Quarterly Report - Editia 4

De ce limitarea adaosului la importuri la 5% nu va ajuta cu nimic alimentele românești. Economist: „Controlul prețurilor nu rezolvă nicio problemă, ci o agravează”
De ce limitarea adaosului la importuri la 5% nu va ajuta cu nimic alimentele românești. Economist: „Controlul prețurilor nu rezolvă nicio problemă, ci o agravează”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele procesate în România, menţionând că "există o...
Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor a anunțat disponibilitatea Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori începând cu 10 mai. Primele dispozitive care vor primi această actualizare sunt Honor Magic6 Pro și Honor Magic V2. Acest...
#retea termoficare Bucuresti, #reabilitare retea termoficare, #NIcusor Dan, #caldura Bucuresti , #infrastructura