Cine este alpinistul român mort în accidentul montan din Italia. A căzut 200 de metri în gol, de pe cel mai înalt vârf din Tirolul de Sud

Marti, 05 Septembrie 2023, ora 11:51
9711 citiri
Cine este alpinistul român mort în accidentul montan din Italia. A căzut 200 de metri în gol, de pe cel mai înalt vârf din Tirolul de Sud
Românul mort în Italia avea 46 de ani și era tatăl a doi copii FOTO stiridiaspora.ro

Călin Drăgoiu, în vârstă de 46 de ani, este românul care a murit duminică în accidentul montan produs pe cel mai înalt vârf din Tirolul de Sud, Italia de Nord. În același accident și-a pierdut viața și un alpinist german.

Accidentul de duminică din Alpii Italieni, s-a soldat cu doi morți, un alpinist german de 35 de ani - sosit în Tirolul de Sud din Munchen - și un cetățean român de 46 de ani.

Călin Drăgoiua emigrat de aproximativ 20 de ani în Italia. Căsătorit în 2016, era de profesie muncitor într-o fabrică și avea doi copii de 12 și 9.

Identitatea sa a fost ținută secretă până ieri, în așteptarea comunicării decesului către familia sa. Identitatea celeilalte victime și a celor răniți nu este încă cunoscută.

Drama s-a petrecut la o altitudine de 3.000 de metri, pe cele mai înalte vârfuri ale lanțului alpin estic, aparent din cauza unui punct de prindere "suflat", un întreg grup de alpiniști pierzând contactul cu peretele de pe "traseul normal" Ortles. Alți doi alpinișit au fost răniți în același accident.

Un dosar a fost deschis în legătură cu incidentul de către procuratura din Bolzano, care este responsabilă pentru zona Parcului Național Stelvio.

Supraviețuitorii vor fi audiați de îndată ce starea de sănătate va permite, la fel ca și salvatorii care au lucrat pentru a recupera cele două cadavre și a răniților.

Accidentul de alpinism a avut loc la scurt timp după răsărit, între orele 6 și 6.30, în prima parte a dimineții de duminică, 3 septembrie, potrivit ecovicentino.it, citat de stiridiaspora.ro.

Pentru bărbatul de 35 de ani, care venise din Germania cu prietenii, și pentru cel de 46 de ani din Vicenza, nu a existat nicio posibilitate de a-și salva viața, din cauza căderii libere printre stâncile unei râpe aflate la cel puțin 200 de metri.

Medicii care au sosit cu elicopterul Salvării Alpine nu au putut constata decât decesul celor doi din cauza traumatismelor provocate de impact. Ceilalți răniți au suferit fracturi multiple dar rănile nu le pun în pericol viața. Ambii au fost transferați pe calea aerului la spitalul din Bolzano.

Cele două grupuri de alpiniști își petrecuseră noaptea la cabana Prayer, la o altitudine de 3.000 de metri, pentru a porni la drum la ora 5 dimineața, așa cum era prevăzut. Nu-i aștepta o performanță deloc ușoară, având în vedere altitudinea de 3.905 metri a vârfului din Tirolul de Sud. La puțin peste o oră de la începerea ascensiunii, într-o secțiune pe care ghizii locali o descriu ca nefiind deosebit de dificilă, a avut loc accidentul fatal.

Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Un bărbat de 35 de ani a murit joi, 25 aprilie, iar fiul său de 13 ani este grav rănit, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de o alta. Ambii au fost găsiți inconștienți de...
Accident mortal pe DN 6. Doi angajați ai DRDP Craiova au fost spulberați de un TIR în timpul unor lucrări
Accident mortal pe DN 6. Doi angajați ai DRDP Craiova au fost spulberați de un TIR în timpul unor lucrări
O femeie a murit, iar un bărbat a fost grav rănit în urma unui accident rutier care a avut loc miercuri, 24 aprilie, pe Drumul Național 6, în localitatea Răcari. Cei doi erau colegi la...
#roman mort Italia, #alpinist mort, #accident mortal , #Roma