Avertismentul lui Ianis Hagi pentru Edi Iordănescu: ”Mai mult nu pot să fac”

Miercuri, 27 Martie 2024, ora 08:39
2802 citiri
Avertismentul lui Ianis Hagi pentru Edi Iordănescu: ”Mai mult nu pot să fac”
Ianis Hagi FOTO X

Fotbalistul echipei naţionale a României, Ianis Hagi, autorul unui gol în amicalul cu Columbia de marţi seara, nu crede că va rata lotul primei reprezentative pentru EURO 2024 chiar dacă evoluează puţin la club, el precizând că acum este mai puternic şi mai bun decât înaintea accidentării.

Întrebat dacă ar fi o mare dezamăgire să nu prindă lotul României pentru EURO 2024, Hagi a răspuns: "Credeţi că se pune problema? Se discută mult... nu ştiu, să îl întrebaţi pe selecţioner. Eu cred că am demonstrat pe teren, îmi ştiu statisticile, ştiu ce am făcut şi ştiu că sunt mult mai puternic şi mai bun decât înaintea accidentării. Ideea e să fiu pe teren".

"Sunt în formă, mă simt bine, tot sezonul am fost aşa. Mă simt foarte puternic din punct de vedere fizic. De fiecare dată când am intrat pe teren sezonul acesta, indiferent că a fost la club sau la naţională, am intrat super-bine. Şi cam asta depinde de mine. La mine nu cred că se pune problema de formă. Eu de fiecare dată când am intrat, am intrat foarte bine. Repet, ce depinde de mine fac, apoi, mingea este altundeva. Eu îmi aştept şansa, selecţionerul îmi ştie mentalitatea, ştie cine sunt. A fost la club şi îi mulţumesc, pentru că a văzut şi a înţeles situaţia.

Aşa că eu mai mult decât să fiu pregătit şi să dau totul când intru nu pot să fac. Au fost două teste în care staff-ul a încercat să găsească răspunsuri şi tactice, dar şi individual. Au fost multe schimbări, dar până la urmă două teste bune", a mai spus mijlocaşul la postul Digisport.

Ianis Hagi nu a dorit să compare golul său împotriva Columbiei cu cel înscris de tatăl său, Gheorghe Hagi, la CM 1994 cu acelaşi adversar: "Pentru mine este ceva imens orice reuşită la echipa naţională. Dar nu putem să comparăm un amical, cu un Mondial. Însă orice reuşită la echipa naţională contează enorm şi mă face mândru. Iar când reuşesc să îmi aduc şi părinţii, familia, la meci, clar e o motivaţie în plus şi o bucurie mai mare".

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din Madrid, într-un meci amical.

România a încheiat o serie de 12 meciuri consecutive fără înfrângere (golaveraj 22-6). Ultimul eşec data din 17 noiembrie 2022, 1-2 cu Slovenia, tot într-un meci amical.

Selecţionata condusă de Edward Iordănescu a înregistrat un egal, 1-1 cu Irlanda de Nord la Bucureşti, şi un eşec, 2-3 cu Columbia la Madrid, în primele sale meciuri de pregătire pentru EURO 2024 (14 iunie-14 iulie), la care va întâlni echipele Belgiei, Slovaciei şi Ucrainei.

Quarterly Report - Editia 4

Joacă la finalista Ligii Campionilor, dar a fost scos din lotul pentru Euro 2024
Joacă la finalista Ligii Campionilor, dar a fost scos din lotul pentru Euro 2024
Seleţionerul olandez Ronald Koeman a anunţat miercuri lista celor 26 de jucători care vor compune lotul naţionalei Ţărilor de Jos pentru turneul final Euro 2024. Ronald Koeman a dezvăluit...
Cine e fotbalistul care a retrogradat din Superliga românească, dar va juca în ”grupa morții” la Euro 2024
Cine e fotbalistul care a retrogradat din Superliga românească, dar va juca în ”grupa morții” la Euro 2024
Fundaşii Naser Aliji şi Arlind Ajeti, care au evoluat în sezonul recent încheiat în Superliga de fotbal a României, au fost incluşi de selecţionerul Sylvinho în lotul preliminar al...
#romania columbia, #Ianis Hagi, #EURO 2024 , #nationala