Victorie uriașă pentru România la Mondialul de polo de la Otopeni. Adversara de miercuri din optimi

Marti, 13 Iunie 2023, ora 20:51
3224 citiri
Victorie uriașă pentru România la Mondialul de polo de la Otopeni. Adversara de miercuri din optimi
România a învins Australia la CM de polo

Naţionala de polo U20 a României a învins reprezentativa Australiei, în faza play-off, Divizia 2, la Campionatul Mondial de la Otopeni. În optimile de finală, tricolorii se vor duela cu Grecia.

România s-a impus cu scorul de 11-5, pe reprize 2-2, 1-0, 4-1, 4-2.

Anterior, în grupa E, tricolorii au învins Noua Zeelandă cu 15-6, iar în faţa Peru s-au impus cu 12-5.

Tot marţi, în cealaltă partidă de baraj, Ţările de Jos – Japonia, scor 18-12.

La CM under 20 de la Otopeni, competiţie majoră organizată în premieră la noi în ţară, între 10-17 iunie, cele 19 echipe participante au fost împărţite în două divizii valorice. În prima au jucat echipele de pe locurile 1-8 la ediţia din 2021, iar în a doua echipele calificate la ediţia din 2023, între care şi România.

Astfel, componenţa grupelor a fost: A – Italia, Spania, Croaţia, Muntenegru; B – Grecia, Serbia, SUA, Ungaria (Divizia 1), respectiv C – Germania, Africa de Sud, Japonia; D – Brazilia şi Olanda (au jucat două partide împreună, după retragerea Kazakhstan); E – Noua Zeelandă, România, Peru; F – Argentina, Australia, Iran.

Primele două clasate din grupele A şi B, adică Spania, Muntenegru, Ungaria şi Serbia, s-au calificat direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-4 vor juca cu echipele angrenate în meciurile de baraj, între câştigătoarele grupelor C-D şi E-F, din divizia secundă, pentru ajungerea în sferturi.

Astfel, în urma partidei cu Australia, România se va duela, miercuri, cu Grecia, iar echipa Ţărilor de Jos se va duela cu Italia. În celelalte două meciuri din optimi vor juca Japonia – Croaţia, respectiv Australia – SUA.

Meciurile din sferturi vor avea loc în 15 iunie.

La ediţia CM U20 din 2021, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Serbia, Italia şi Muntenegru.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#Romania, #polo, #victorie, #Campionatul Mondial , #stiri din sport