Rugbyștii români au impresionat în Franța. Ce au cântat la ceremonia de bun venit VIDEO

Miercuri, 06 Septembrie 2023, ora 17:40
2852 citiri
Rugbyștii români au impresionat în Franța. Ce au cântat la ceremonia de bun venit VIDEO
Rugbystii romani au ajuns in Franta FOTO facebook

Cantonată la Bordeaux, naţionala de rugby a României a participat miercuri la Ceremonia de Bun Venit la Cupa Mondială de Rugby din Franţa sau Ceremonia Şepcuţelor.

Ceremonia a avut loc la Libourne, orăşel aflat la 25 de km de Bordeaux, la Cazarma Lamarque, care datează din secolul al 17-lea, declarată monument istoric, sediu al vechii şcoli de jandarmerie.

Fiecare jucător român a primit câte o şepcuţă şi o medalie de participare din partea World Rugby care să-i amintească că a evoluat la Cupa Mondială, ediţia 2023. Stejarii au impresionat cântând unul dintre cântecele preferate ale echipei, “Treceţi, batalioane române, Carpaţii.”

"Ne pregătim de război că aşa este şi cântecul şi sâmbătă cu siguranţă va fi o luptă şi o provocare pentru echipa noastră. Ceremonia i-a făcut să simtă mai mult că deja au intrat în competiţie în Cupa Mondială şi îi pregăteşte mai mult pentru sâmbătă.", a declarat Eugen Apjok, antrenorul României.

“Suntem pregătiţi pentru meciurile care urmează şi aşteptăm cu nerăbdare să intrăm pe teren şi să luptăm cu fiecare sudoare pentru culorile ţării. Este o experiență frumoasă prin care este bine să trecem, sunt mulţi tineri şi cred că fiecare jucător se bucură de momentele astea şi de faptul că a primit cascheta cu RWC 2023. Românii ne-au primit foarte bine, nu ne aşteptam să fie atât de mulţi, mă bucur că sunt alături de noi, chiar şi la depărtare de casă, au făcut multe sacrificii să fie alături de noi, aici, azi.”, a declarat şi Cristi Chirica, căpitanul României.

La impresionanta ceremonie au fost prezenţi oficialităţi locale: primarul localităţii Philippe Buisson, vicepreşedintele regiunii Noua Aquitanie, Laurence Rouede, vicepreşedintele departamentului Gironde, Carole Guere, reprezentanţi ai World Rugby, directorul Rugby World Cup RWLC (reprezentantul jucătorilor), Melodie Robinson şi numeroşi români stabiliţi în Franţa.

Aflată în Grupa B, România va debuta la Cupa Mondială, sâmbătă, 9 septembrie, urmând să întâlnească Irlanda, liderul mondial. Meciul are loc la ora 16:30, ora României şi poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 1.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#rugby, #Romania, #Franta, #Campionatul Mondial, #treceti batalioane romane carpatii , #stiri din sport