Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Inca un Inspector General suspectat de fraudarea Bacalaureatului

Joi, 29 August 2013, ora 09:19
2833 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Inca un Inspector General suspectat de fraudarea Bacalaureatului

Presa din Valcea relateaza cazul Inspectorului General Scolar, Remus Grigorescu, care ar fi modificat notele a opt lucrari de la teza de limba si literatura romana, printre care si cea a geniului informaticii Ionut Budisteanu, nota necesara acestuia pentru accesul la una dintre universitatile de top.

Remus Grigorescu este sustinut de filiala PSD din Valcea, condusa de de Ion Cilea.

Cum, necum, ministrul Remus Pricopie a aflat de toata tarasenia si a trimis corpul de control al ministrului la Valcea, dupa care s-a asternut tacerea.

Cazul Inspectorului General Scolar, chiar daca doar stia de modificarea notelor, are caracter penal evident, si tacerea ministrului Pricopie da apa la moara celor care considera ca doar unii sunt sanctionati si dati afara, iar cei cu proptele puternice la partid scapa bine mersi.

Faptul ca este in desfasurare Bacalaureatul de toamna acorda o circumstanta agravanta cazului, dupa ce la sesiunea din vara alti inspectori, directori si profesori au fost implicati in fraudarea examenului de Bacalaureat.

De la 1 septembrie expira numirea pe post a Inspectorului General si, probabil, ministrul Pricopie asteapta acest moment pentru a ascunde sub pres toata afacerea cu iz penal de la Valcea.

In aceste conditii, cum ramane cu "toleranta zero la examene" ceruta de premier? Tot ipocrizie?

La urmatoarele intrebari trebuie sa raspunda urgent ministrul Pricopie, situatia fiind de interes public, inainte de a solicita acces la Raportul Corpului de Control cu ajutorul legii 544:

1. Ce a gasit Corpul de Control la Valcea?

2. Daca faptele relatate de presa sunt reale, a fost sesizat DNA, simultan cu destituirea Inspectorului General, Remus Grigorescu?

3. Daca faptele nu sunt reale, este suficient un comunicat la Ministerului Educatiei care sa limpezeasca lucrurile.

A trecut deja o saptamana de la intamplarile relatate si profesorii din judet se intreaba daca pilele Inspectorului General sunt asa de mari incat va scapa basma curata, fara nicio sanctiune.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, este obligat sa lamureasca urgent evenimentele petrecute la Valcea si sa adopte masurile care se impun.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#inspector Valcea frauda Bac, #fraude Bacalaureat 2013 , #bacalaureat