PSD ii cere lui Funeriu sa retraga Legea educatiei

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 15:34
1582 citiri
PSD ii cere lui Funeriu sa retraga Legea educatiei
Foto: verticalonline.ro

PSD i-a cerut joi ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, retragerea Legii educatiei din circuitul legislativ si reinitierea dezbaterii publice.

Senatorii PSD Ecaterina Andronescu si Ion Mang l-au acuzat, intr-o conferinta de presa, pe Daniel Funeriu ca nu a respectat procedura legislativa pentru Legea educatiei si nu a organizat o dezbatere publica.

"Credem ca, in aceste conditii, cel mai sanatos lucru pe care l-ar putea face ministrul Funeriu este sa retraga aceasta lege si sa refaca mai intai dezbaterea publica si, ulterior, sa mearga cu proiectul de lege in Guvern", a spus Mang.

Ecaterina Andronescu a formulat mai multe critici la adresa proiectului de lege initiat de Ministerul Educatiei, acuzand actuala putere ca incearca, prin modificarile propuse, "sa creasca si mai mult controlul asupra universitatilor si institutiilor de invatamant", relateaza Mediafax.

Andronescu a aratat ca PSD se opune eliminarii examenului de titularizare pentru profesori, afirmand ca actuala reglementare confera cadrelor didactice o certitudine a stabilitatii unui loc de munca.

"Legea educatiei nationale este plina de erori, nu numai gramaticale, asa cum a inteles domnul ministru, ci de erori de conceptie. O prima eroare se refera la faptul ca nu a pornit de la o dezbatere fireasca cu cadre didactice, cu specialisti din invatamant, cu sindicatele din invatamant, cu specialisti din mediul economic, care au nevoie de absolventii unui sistem educational bun.

Noi consideram ca cel mai sanatos lucru pentru aceasta lege, care nu a respectat ciclul democratic atunci cand a fost lansata, ar fi ca ministrul Funeriu sa o retraga, sa faca dezbaterile asa cum ar trebui sa fie facute, sa gandim o Lege a educatiei nationale si abia apoi sa merga cu ea in Guvern. Aceasta ar fi demostratia ca nimeni nu este mai presus de lege, nici membrii Guvernului Boc", a declarat senatorul Ion Mang, seful Departamentului de Educatie din PSD, citat de Agerpres.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Legea Educatiei Funeriu retragere, #PSD retragere legea educatiei , #educatie