Ziare.com

Colectarea selectiva a dozelor din aluminiu in scolile din Romania

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 22:52

   

Colectarea selectiva a dozelor din aluminiu in scolile din Romania
Cea de-a XII-a editie a Caravanei educationale Guerilla Verde incepe pe 10 noiembrie, la Slobozia. Traseul acestei editii, care se va derula pe tot parcursul lunii noiembrie, include orasele: Slobozia, Targoviste, Bucuresti, Calarasi si Slatina. La aceasta editie vor participa peste 25 de scoli din cele 5 orase aflate pe traseul caravanei.

Caravana educationala Guerilla Verde porneste la drum catre scolile din orasul Slobozia, urmand ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa ajunga in toate scolile inscrise in aceasta editie din Targoviste (12 noiembrie), Calarasi (17 noiembrie), Slatina (19 noiembrie) si Bucuresti. Obiectivul general al proiectului este acela de a determina tinerii sa se implice in actiuni concrete de protejare a mediului. In prezent, in scolile din Romania se desfasoara numeroase programe educationale cu privire la colectarea selectiva, menite sa ii familiarizeze pe elevi cu un comportament responsabil si cu grija pentru mediul in care traiesc. Elevii sunt invatati inca de la clasele primare cum si de ce trebuie sa colecteze separat deseurile de sticla, plastic si metal.

Pentru reciclarea aluminiului se utilizeaza cu circa 95% mai putina energie fata de procesul de obtinere a acestuia din bauxita. Fata de reciclarea altor materiale, acesta este un randament excelent: economia de energie realizata la reciclarea deseurilor din plastic este de aproximativ 70%, in timp ce la reciclarea deseurilor din hartie economia de energie este in jur de cel mult 40%. Colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu este un subiect aparte si va fi discutat pe larg la intalnirile programate in scolile selectate. Invitatul special al acestei editii este Adina Magsi, Director, Asociatia Alucro - reprezentat al programului Every Can Counts in Romania - program ce promoveaza colectarea selectiva a dozelor din aluminiu in mai multe tari din Europa: Franta, Marea Britanie, Irlanda, Grecia sau Austria. Ca rezultat al inscrierii in program, unitatile de invatamant vor fi dotate cu un sistem de colectare selectiva a dozelor din aluminiu. Participantii la intalnirile organizate de Guerilla Verde vor avea ocazia sa afle cum se pot inscrie la concursul Can Art&Design Festival, organizat sub umbrela Every Can Counts Romania si care presupune realizarea de lucrari/machete din doze de aluminiu care sa redea un obiect sau un loc din mediul urban. Detalii despre concurs, regulamentul de participare si formularul de inscriere sunt disponibile pe www.candesignfestival.ro.

Caravana Guerilla Verde este solutia pe care noi o oferim cu scopul de a consolida comunicarea dintre tineri si organizatii neguvernamentale sau alti participanti implicati in procesul educational pe tema ecologiei. Astfel, pentru orasele care au deja traditia participarii la acest program reprezinta o modalitate prin care implica, an de an, tot mai multi elevi, iar pentru orasele care cunosc pentru prima data aceasta experienta este o oportunitate de deschidere catre acest tip de activitati. Declara Nicoleta Talpes, Managing Director, Media Image Factory, organizator.

Traseul caravanei Guerilla Verde editia a XII-a: Slobozia - 10 noiembrie, Targoviste - 12 noiembrie, Calarasi - 17 noiembrie, Slatina - 19 noiembrie, Bucuresti - noiembrie - decembrie. Programul detaliat al Caravanei Guerilla Verde este disponibil pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2369 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor