Ziare.com

Situatia la zi a scolilor din Romania afectate de pandemie: 2.401 - ore exclusiv online, 4.891 - in sistem hibrid

de Andreea Ruxanda
Joi, 22 Octombrie 2020, ora 15:22

   

Situatia la zi a scolilor din Romania afectate de pandemie: 2.401 - ore exclusiv online, 4.891 - in sistem hibrid
Ministerul Educatiei si Cercetarii a transmis joi, 22 octombrie, situatia scolilor din Romania, din care reiese ca in 10.364 de unitati de invatamant orele se desfasoara normal, fata in fata, 4.891 atat online, cat si cu participare fizica, iar 2.401 exclusiv online.

In plus, dintre scolile care se afla in scenariul rosu, 368 au fost nevoite sa adopte aceasta metoda in urma infectarii cu COVID-19 a elevilor si profesorilor.

"10.364 de unitati de invatamant in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.

4.891 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

2.401 de unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3) implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Mentionam ca dintre cele 2.401 de unitati aflate in aceasta situatie, 368 de unitati de invatamant figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate, iar 2.033 unitati de invatamant figureaza in acest scenariu ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza ori a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare", se arata in comunicat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Romania situatie scoli scenariu rosu online
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1434 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor