Avantajele și dezavantajele cursurilor online pentru studenții anului 2021

Advertorial
Luni, 30 August 2021, ora 17:10
12798 citiri
Avantajele și dezavantajele cursurilor online pentru studenții anului 2021
cursuri online FOTO: shutterstock.com

Schimbările și situațiile aduse de pandemia de coronavirus nu au afectat doar sectoarele business, ci și educația, universitățile, școlile și felul în care studenții și elevii au fost obișnuiți să învețe și să conviețuiască. Cursurile online au devenit norma odată cu luarea măsurilor de siguranță sanitară și de carantinare a localităților, iar studenții și elevii au fost nevoiți să se obișnuiască rapid cu noul sistem. Implementarea acestor măsuri a făcut posibilă continuarea cursurilor și susținerea sistemului educațional în vremuri fără precedent. În acest fel sistemul de educație a învățat mai multe despre metodele alternative care pot fi folosite nu doar în momentele de criză. Iată câteva dintre avantajele și dezavantajele cursurilor online și dacă acestea reprezintă o soluție pe termen lung în climatul actual:

Siguranța în fața amenințărilor de tip patogen

Avantajul principal pe care îl aduce sistemul de cursuri online este siguranța în fața virusurilor care se transmit pe cale aeriană și posibilitatea de a alege un mediu sigur, de acasă. Virusul Sars Cov 2 s-a dovedit a fi o adevărată amenințare pentru grupurile mari, precum cele care participă la cursuri în amfiteatre sau în săli de clasă. Din acest motiv, mutarea activității în mediul online a devenit o necesitate, chiar dacă mai complicată la început, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru profesori. Pregătirea pentru situații neașteptate și crize sanitare este acum o strategie pe care trebuie să și-o însușească școlile și universitățile, cu ajutor din partea specialiștilor și a reprezentanților guvernamentali. Deoarece cursurile online nu sunt comparabile cu cele fizice, atât la nivel de învățare, cât și la nivel de predare, o pregătire a profesorilor pentru viitor este recomandată pentru a transforma întreaga experiență în ceva benefic.

Lipsa interacțiunii sociale

Indiferent de vârstă, elevii și studenții au fost alienați de viața de dinainte de pandemie odată cu implementarea măsurilor de siguranță. Cursurile online, combinate cu frecventele carantine impuse de oficiali, au influențat negativ abilitățile sociale ale tinerilor. Experiențele comune, precum cele oferite de locuitul într-un campus, fac parte din viața oricărui student, iar clădirile trebuie gândite în așa fel încât să poată găzdui o mare parte dintre aceștia, chiar și în momentele de criză. Cu ajutorul IMMUNE™ Building Standard, campusurile pot deveni mai sigure pentru studenți și pot oferi protecție sanitară în era post pandemie. După cum se poate observa și acum, pandemia este ținută sub control, dar încă prezentă, iar începutul anului universitar și școlar se apropie cu pași repezi. IMMUNE™ Building Standard este o soluție ce oferă 135 de măsuri sanitare, arhitecturale și operaționale, ce poate fi implementat în orice tip de clădire, inclusiv în clădirile destinate educației. Adoptarea măsurilor propuse de standard poate ajuta la reîntoarcerea la o viață universitară obișnuită, marcată de toate contextele sociale care o fac palpitantă pentru studenți.

Ce înseamnă reluarea cursurilor offline

În prezent, vaccinul oferă posibilitatea revenirii la normal, dar măsurile necesare trebuie implementate încă înainte ca studenții și elevii să se prezinte în persoană în sălile de curs. Pentru a putea spera la un an universitar lipsit de evenimente majore, specialiștii au nevoie de idei bune, care pot fi puse în aplicare la timp. Reluarea cursurilor offline reprezintă un teritoriu nou, mai ales deoarece există încă studenți nevaccinați, care nu pot participa la cursuri în persoană, iar universitățile au nevoie de pregătire specială pentru a face față unui viitor marcat de astfel de situații neașteptate.

Cursurile online reprezintă soluția pe termen scurt și trebuie să existe pentru a sprijini elevii și studenții indiferent de situație, dar cel mai important este ca reîntoarcerea la viața universitară normală să fie susținută de o siguranță sanitară superioară care să ofere încredere studenților.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#cursuri, #cursuri online, #avantaje cursuri online , #studenti