Vară în septembrie. Zonele din România unde termometrele vor arăta 30 de grade Celsius

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 10:37
2237 citiri
Vară în septembrie. Zonele din România unde termometrele vor arăta 30 de grade Celsius
Toamna FOTO Unsplash

Temperaturile rămân foarte ridicate în următoarele zile în România în ciuda faptului că am trecut deja de jumătatea lunii septembrie, iar maximele vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade Celsius.

Luni, 18 septembrie, se anunță vreme frumoasă în toată țara, dar mai ales în vest, nord și centru. Totuși, în zona montană pot exista înnorări și ploi trecătoare. În schimb, vântul se va înteți în sudul Banatului, nordul Moldovei dar și în Dobrogea.

În București va fi soare, cu vânt domol și temperaturi maxime de 28 de grade.

La munte temperaturile continuă să crească, iar atmosfera va fi plăcută. Ploile pot să vină doar sporadic iar vântul va sufla mai tare în Munții Banatului și în Carpații Meridionali pe unde vor fi rafale de peste 65 de km/h.

Pe litoral va fi o zi potrivită pentru plajă, cu soare și foarte puțini nori, însă vântul va fi mai insistent. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 25 de grade, iar apa mării va avea în jur de 23 de grade.

Marți, 19 septembrie, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, Oltenia și nordul Moldovei revin ploile iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități însemnate de apă. În restul țării vor fi momente însorite iar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 30 de grade, relatează Știrile TVR.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#septembrie, #vremea, #prognoza meteo , #vremea