Zeci de mii de italieni in strada, impotriva lui Berlusconi

Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 08:14
1351 citiri
Zeci de mii de italieni in strada, impotriva lui Berlusconi

Mai multe zeci de mii de manifestanti s-au reunit marti seara la Roma, pentru a protesta fata de reformele din justitie propuse de seful Guvernului Silvio Berlusconi, pe care il acuza ca vrea "impunitate", relateaza AFP.

Aproximativ 15.000 de persoane, potrivit politiei, si 50.000, potrivit organizatorilor, au participat la manifestatie.

Micul partid Italia Valorilor, al fostului judecator anticoruptie Antonio di Pietro, mai multe miscari cetatenesti si o serie de intelectuali au cerut organizarea acestei manifestatii, pentru a denunta "utilizarea justitiei in scopuri personale" de catre Berlusconi.

Manifestantii au protestat fata de un proiect de lege care prevede imunitate in justitie pentru primii patru oameni din stat, printre care si premierul, si fata de o masura care prevede suspendarea a zeci de mii de procese, pentru a da prioritate celor in care acuzatul risca peste 10 ani de detentie.

Printre procesele vizate de aceasta suspendare se numara si unul in care sunt implicati Berlusconi si fostul sau avocat britanic, David Mills. seful Guvernului este acuzat ca i-ar fi oferit 600.000 de dolari lui Mills in schimbul unor marturii false in favoarea sa, in anii '90.

Textul este discutat in prezent in Camera Deputatilor si urmeaza sa fie supus la vot joi, la ora locala 19.00 (20.00 ora Romaniei).

"La fel ca in Mafie, Berlusconi le dicteaza oamenilor lui din Parlament ce trebuie sa faca", a declarat, de la tribuna, di Pietro.

"Guvernul vrea sa aboleasca Constitutia. Vrea impunitate totala pentru criminalii de toate felurile pentru a-i salva pe criminalii care fac parte din Guvern si pe prietenii lor", a denuntat, la randul sau, filosoful Paolo Flores D'Arcais.

"Ne aflam aici pentru a fi ascultati. Berlusconi este la putere de doua luni si nu a facut decat reforme din care nu a profitat decat el", a subliniat o manifestanta, Sabina Galizia, in varsta de 39 de ani.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#berlusconi, #manifestatie , #stiri Silvio Berlusconi