Simona Halep, emoții pentru Roland-Garros. Ce-au făcut francezii cu Maria Șarapova

Vineri, 22 Martie 2024, ora 17:56
7631 citiri
Simona Halep, emoții pentru Roland-Garros. Ce-au făcut francezii cu Maria Șarapova
Simona Halep și Maria Șarapova au jucat o finală la Roland-Garros, în 2014 Foto: Hepta.ro

Simona Halep a participat la Miami la primul turneu după un an şi jumătate, însă a fost eliminată în primul tur de Paula Badosa. Halep a primit un wild card la turneul american, după ce TAS i-a redus suspendarea de patru ani la nouă luni. Ea nu mai jucase din august 2022, când a fost eliminată în primul tur la US Open.

Simona Halep se pregătește acum pentru sezonul de zgură care va culmina în luna mai cu turneul de la Roland-Garros, pe care l-a câștigat în 2018.

Cu un an înainte, organizatorii turneului parizian au refuzat să-i ofere rusoaicei Maria Șarapova un wild-card, din cauza faptului că ispășise o suspendare de 15 luni pentru dopaj.

Șarapova revenise în circuitul WTA la finalul lunii aprilie, iar locul ei în ierarhia mondială, 211, nu-i permitea să joace nici măcar în calificările unui turneu de Grand Slam.

Rusoaica a cucerit de două ori în carieră titlul la Roland-Garros, în 2012 şi 2014, ultima oară după o finală cu Simona Halep.

"Nu pot să-i acord un wild-card. Ea a câștigat două titluri aici pe meritul ei. Dacă se poate oferi un wild-card când revii după o accidentare, acest lucru nu este valabil când e vorba de dopaj. Ține doar de Maria să găseasca puterea de a câștiga din nou titluri majore", a declarat la acea vreme președintele federației franceze.

Ca urmare, pentru a fi sigură de participarea la Roland-Garros, Simona Halep ar trebui să urce în Top 200 mondial la următoarele turnee, Stuttgart, Madrid și Roma.

Simona Halep, interzis la Roma. Italienii au făcut anunțul care o lasă pe româncă în afara jocului
Simona Halep, interzis la Roma. Italienii au făcut anunțul care o lasă pe româncă în afara jocului
Revenirea pe teren a Simonei Halep, după ridicarea suspendării pentru dopaj, se transformă încet-încet într-un fiasco. Simona Halep a apucat să joace un singur meci, cel de la Miami cu...
Veste neplăcută pentru Simona Halep, de la casele de pariuri
Veste neplăcută pentru Simona Halep, de la casele de pariuri
Simona Halep a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni. Ca urmare, casele de pariuri au luat-o în...
#Simona Halep, #Roland Garros, #Maria Sarapova , #stiri tenis