Dependenta de Internet, o tulburare psihica frecventa

Joi, 20 Martie 2008, ora 12:44
1798 citiri
Dependenta de Internet, o tulburare psihica frecventa

Dependenta de Internet este una dintre cele mai frecvente tulburari mintale si ar trebui sa fie recunoscuta de catre reprezentantii corpului medical, relateaza The American Journal of Psychiatry.

"Dependenta de Internet se dovedeste a fi o tulburare psihica destul de des intalnita, care merita sa fie inclusa in "Manualul diagnosticarii bolilor psihice", se afirma in revista.

Dependenta poate fi impartita in trei subcategorii: excesul de pariuri online, preocuparile sexuale pe Internet si trimiterea exagerata de e-mail-uri sau mesaje text.

Toate tipurile de dependente de Internet au patru componente principale: utilizarea in exces, retragerea, cresterea tolerantei la anumite tipuri de tehnologie si repercusiunile negative.

In plus, dependentii de Internet dezvolta un tip ciudat de toleranta cu privire la noile tehnologii, ceea ce ii determina sa isi doreasca frecvent sa upgradeze tot ceea ce tine de soft-urile si hard-urile pe care le utilizeaza.

Izolarea sociala si oboseala cronica sunt printre cele mai frecvente exemple de "repercusiuni negative" ale dependentei de mediul online.

"Dupa o serie de zece decese cauzate de insuficiente cardio-pulmonare survenite in internet-cafe-uri si asasinate ce au avut ca punct de plecare anumite jocuri online, Coreea de Sud catalogheaza dependenta de Internet ca fiind una dintre cele mai serioase probleme legate de sanatatea publica din acest stat", spune medicul Jerald Block.

In 2006, administratia sud-coreeana a estimat ca aproximativ 210.000 de copii sud-coreeni sunt afectati de dependenta de Internet si au nevoie de tratament.

"Aproximativ 80% dintre cei care sunt considerati ca necesitand tratament au nevoie de medicamentatie psihotropica si cam 20 - 24% dintre acestia necesita spitalizare in institutii specializate", se mai arata in revista.

"Spre deosebire de Asia, unde internet-cafe-urile sunt frecventate mult mai mult, in SUA jocurile si sexul virtual sunt accesate mai des de acasa. Incercarile de a masura fenomenul sunt ingreunate de rusinea, negarea si minimalizarea celor implicati", se mai spune in revista.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#dependenta, #Internet, #tulburare, #psihica , #Bucuresti