Jumatate din Bucuresti, in bezna

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 18:10
6737 citiri
Jumatate din Bucuresti, in bezna

Jumatate din Bucuresti a ramas, miercuri seara, in jurul orei 17:45, fara curent electric, timp de putin peste jumatate de ora.

Potrivit surselor Ziare.com, cartierele Salajan, Balta Alba, Titan, Dristor, Baba Novac, Pantelimon, Iancului, Victoriei, Aviatorilor si Baneasa au ramas fara energie electrica. Inclusiv orasul Voluntari a ramas in bezna, conform Antena 3.

In jurul orei 18:10, in Baneasa, zone din Titan si Pantelimon, se pare ca problema s-a remediat. La fel si in cartierul Iancului, la putin timp dupa, dupa cum informeaza Realitatea TV.

Presedintele RADET, Bogdan Mihai Becheanu, a declarat ca au existat probleme in 10 puncte termice, insa a inceput repunerea lor in functiune, iar in maximum 45 de minute problema va fi remediata. In total, circa 600 de blocuri din sectorul 2, dar si cateva din sectorul 1 si 3, au ramas fara energie electrica.

"Deja, s-a dat drumul la 60% din ele", a spus Bogdan Mihai Becheanu. "Daca intreruperea a fost sub o ora, cetatenii nu vor simti in calorifere", a afirmat presedintele RADET.

Enel Distributie Muntenia a precizat, printr-un comunicat de presa, ca in urma unei avarii in instalatiile Transelectrica, un numar de 6 statii ale companiei care alimenteaza partea de nord-est a Capitalei (zonele Titan, Obor, Pipera, Timpuri Noi) au ramas nealimentate cu energie electrica.

"In acest moment, se fac manevre pentru preluarea consumatorilor pe alte surse si restabilirea alimentarii cu energie electrica", se spune in comunicat.

S-au semnalat probleme si la retelele de telefonie mobila.

Update: Prefectul Capitalei a declarat, cu putin timp inainte de orele 19:00, ca problema alimentarii cu energie electrica a fost remediata.

Potrivit unui comunicat al companiei Enel, alimentarea cu energie electrica pentru toti consumatorii din partea de nord-est a Capitalei, afectata in urma avariei produse in instalatiile Transelectrica, a fost reluata la ora 18:25.

Pana de curent care a afectat miercuri partea de nord-est a Capitalei a fost provocata de o defectiune a liniei 220 kV Bucuresti Sud-Fundeni, anunta Agerpres, citand un comunicat Transelectrica.

Conform companiei, o parte din consumatori au fost realimentati imediat prin automaticile de sistem din reteaua de distributie, restul consumatorilor au fost realimentati prin manevre de punere in functiune a echipamentelor Transelectrica, manevre care s-au finalizat la ora 18:13, ora de la care instalatiile Transelectrica functioneaza din nou la parametrii normali.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Bucuresti bezna, #Bucuresti fara curent, #pana curent cartiere Bucuresti , #Bucuresti