Ninsorile au blocat traficul - Vezi drumurile inchise

Joi, 11 Martie 2010, ora 11:01
6313 citiri
Ninsorile au blocat traficul - Vezi drumurile inchise

Zapada, viscolul si ninsorile puternice au pus stapanire pe sudul Romaniei, la mijloc de martie. Codul galben care dureaza pana joi, la ora 20.00, si-a facut din plin simtita prezenta, in unele judete fiind inregistrat un strat de zapada de pana la doi metri.

In Bucuresti, situatia pare mai grava decat in lunile de iarna, cel putin pentru soferi. Daca in centrul Capitalei au mai razbit utilajele de deszapezire, pe marile bulevarde din celelalte cartiere s-a circulat greu de la ivirea zorilor.

Probleme in traficul din Capitala sunt, ca de obicei, in zonele aglomerate. Blocaje in trafic au fost inregistrate pe Soseaua Colentina, Soseaua Fundeni, Bulevardul Iuliu Maniu, zona Razoare, 13 septembrie si Calea Rahovei.

10.50 - Un autobuz care circula pe linia 330 din Capitala a fost implicat joi dimineata intr-un accident rutier pe bulevardul Nicolae Grigorescu, din sectorul 3.

Purtatorul de cuvant al Capitalei, Cristian Ciocan, a confirmat ca autobuzul a ranit o femeie.

Nici drumurile din tara nu sunt mai curate si mai uscate. Zapada de pana la doi metri a ingreunat sarcina drumarilor, iar mai multe acoperisuri ale unor cladiri au fost smulse de vantul care sufla cu aproape 100 de km/h.

In judetul Dolj, din cauza vantului puternic, 15 drumuri judetene sau comunale au fost inchise si mai multe masini au ramas blocate in nameti pana la venirea utilajelor de deszapezire.

Deszapezirea soselelor a fost o sarcina foarte grea pentru drumari, mai ales ca in unele zone, zapada ajunge pana la aproape doi metri.

"Asa vant si viscol nu am vazut pana acum. Avem in judet 10-15 masini care au raportat ca sunt izolate. Avem si utilaje care au ramas in nametii care depasesc un metru, un metru jumate", a declarat prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, pentru Realitatea TV.

In Sibiu, vantul puternic a smuls acoperisul unui bloc si l-a trantit peste trei masini. In centrul vechi al orasului, o bucata dintr-o cladire veche de 500 de ani a cazut intr-o curte vecina. Vantul a suflat cu aproape 100 de km/h.

Potrivit Centrului Infotrafic, la ora 8.00 erau anuntate trei artere nationale blocate, din cauza zapezii. Este vorba despre DN 51A Zimnicea - Piatra, DN 65E Piatra - Rosiori de Vede si DN 65A Rosiori de Vede - Turnu Magurele, toate in judetul Teleorman.

De asemenea, sunt semnalate mai multe drumuri judetene cu circulatia intrerupta (de exemplu: in judetul Dolj 15, in judetul Olt 3, cate 1 in judetele Caras-Severin si Bistrita-Nasaud s.a.m.d.).

Traficul rutier pe autostrazile Bucuresti - Constanta si Bucuresti - Pitesti se desfasoara in conditii de iarna.

Circulatia rutiera pe DN1A a fost intrerupta, in jurul orei 09.30, in ambele sensuri in zona localitatii dambovitene Cornesti, din cauza unei autocisterne ce a derapat si s-a pus de-a curmezisul pe partea carosabila.

Din cauza ninsorii si a viscolului, trenurile circula cu viteza redusa si vor avea intarzieri de pana la 30 de minute.

In sudul tarii circulatia feroviara se desfasoara in conditii de iarna, iar intarzieri mai mari se pot inregistra la trenurile care circula pe raza Regionalei CF Bucuresti.

Potrivit CFR, nu exista linii inchise dar din cauza ninsorii viscolite, trenurile care au ca statie finala Gara de Nord pot inregistra intarzieri de maximum 30 de minute la destinatie.

Totodata, activitatea pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) se desfasoara in prezent in conditii de iarna, fiind intarzieri medii de 30 de minute, din cauza necesitatii desfasurarii operatiunilor de degivrare a aeronavelor.

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de ninsori viscolite si vant pentru 20 judete din sudul tarii. Atentionarea este valabila in intervalul 10 martie, ora 22 - 11 martie, ora 20.

M.M.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#iarna martie 2010, #zapada, #cod galben ninsoare martie, #circulatie Bucuresti , #Bucuresti