Bani de cazare pentru secretari de stat si magistrati, dar cu plafon

Marti, 11 Iunie 2013, ora 23:56
2825 citiri
Bani de cazare pentru secretari de stat si magistrati, dar cu plafon

Secretarii de stat, subsecretarii de stat si magistratii, care pot sta in locuintele de serviciu RA-APPS doar trei luni de la data numirii in functie, vor beneficia in continuare de decontarea cheltuielilor de cazare, si la alte case, in limita unui plafon decis de Guvern.

Camera Deputatilor a adoptat in aceasta forma ordonanta de urgenta aprobata de Guvern in primavara acestui an, cu privire la reglementarea statutului locuintelor aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), scrie Mediafax.

Ordonanta prevede ca ministrilor, inclusiv persoanelor care ocupa functii asimilate celei de ministru si ministrilor delegati, pe durata mandatului, respectiv secretarilor de stat si persoanelor care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat, li se pot atribui temporar imobile cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS.

Este mentinuta si prevederea conform careia contractele de inchiriere pentru ministri se incheie pe o perioada de un an, cu posibilitatea de a fi prelungite prin act aditional pana la incheierea mandatului, in timp ce contractul secretarilor de stat inceteaza dupa trei luni de la data numirii in functie.

Comisiile de administratie si juridica au eliminat plafonul de 18.600 lei anual in limita caruia cheltuielile de cazare sunt acoperite din bugetele institutiilor in care lucreaza chiriasii si au stabilit ca suma va fi decisa anual prin hotarare a Guvernului.

S-a mai stabilit ca persoanele care ocupa functii de demnitate publica numite, respectiv viceprim-ministru, ministru de stat, ministru si ministru delegat, precum si functii asimilate celei de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat si functile asimilate acestora, care trebuie sa paraseasca locuintele de serviciu RA-APPS dupa trei luni de la numirea in functie si nu detin in proprietate exclusiva sau in coproprietate imobile in municipiul Bucuresti, vor beneficia in continuare, pe durata mandatului, de decontarea cheltuielilor de cazare.

Prevederea a fost introdusa in conditiile in care, conform legii, cheltuielile de cazare puteau fi acoperite din bugetul institutiilor publice doar pentru locuintele de serviciu ale RA-APPS, nu si pentru locuintele in care secretarii de stat si alti demnitari trebuie acum sa se mute.

De decontarea in continuare a cheltuielilor de cazare vor beneficia, ca si pana in prezent, magistratii, precum si inaltii functionari publici, pe durata raportului de serviciu, obligati la randul lor sa se mute acum din locuintele RA-APPS.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#RAAPPS locuinte serviciu, #RAAPPS locuinte serviciu magistrati , #functionari publici