Meteo: Ploi, vant, grindina. Apoi revine canicula

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 09:10
4096 citiri
Meteo: Ploi, vant, grindina. Apoi revine canicula
Foto: Ziare.com

Mercurul pierde, vineri, din avant si maximele scad in toata tara. Ceva mai cald e in sudul Olteniei, unde termometrele arata pana la 35 de grade. In restul tarii, insa, soarele imparte cerul cu norii si spre dupa-amiaza peisajul meteo va fi conturat de ploi insotite de descarcari electrice.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 19-20 de grade in nordul Moldovei si 34-35 de grade, izolat in Lunca Dunarii. Minimele termice vor fi cuprinse intre 9 si 19 grade, usor mai ridicate pe litoral.

De altfel, vineri este in vigoare o atentionare meteo de ploi, valabila pentru intreaga tara.

Potrivit ANM, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar indeosebi pe cele sudice, estice si centrale. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential, astfel incat, pe arii restranse, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp, iar izolat, mai ales in Carpatii Orientali si Meridionali, peste 30-35 l/mp. Vor fi conditii de grindina.

Dupa canicula, ploi! Informare meteo de furtuni si grindina

Meteorologii precizeaza insa ca vineri in regiunile sudice vremea se va mentine calduroasa, izolat caniculara la amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va mai depasi pragul critic de 80 de unitati.

La munte se anunta ploi accesorizate cu tunete si fulgere, vant in rafale si conditii de grindina. Sunt prognozate 20 de grade la Stana de Vale si Predeal, 19 la Sinaia, Semenic si Paltinis si 13 pe Vf. Toaca din Ceahlau.

La mare, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 31 de grade. Temperatura apei marii va fi in jur de 24-25 de grade. Dupa-amiaza, norii aducatori de ploaie contureaza tabloul meteo pe litoral.

Se mai anunta 33 de grade maxima la Tulcea si 32 la Constanta, 19 la Suceava, 24 la Iasi si Bacau, 29 la Focsani.

Sambata, temperatura scade semnificativ si in regiunile sudice, asadar vor fi 25 de grade la Pitesti, Suceava si Miercurea si 32 de grade la Timisoara. Ploua la deal si la munte si, izolat, s-ar putea inregistra conditii de grindina.

In Capitala, cerul va fi partial noros si maximele nu mai trec de 28-29 de grade.

Duminica, vara isi reintra in drepturi si temperaturile incep sa creasca. In vestul, centrul si sudul tarii maximele trec din nou de 30 de grade pana la 34 de grade la Timisoara. In Capitala se anunta 31-32 de grade.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#meteo vremea weekend, #prognoza meteo 31 iulie , #meteo