Ploile si ninsorile nu ne dau pace - prognoza meteo pe 2 saptamani

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 18:58
3832 citiri
Ploile si ninsorile nu ne dau pace - prognoza meteo pe 2 saptamani

Vremea va fi obisnuita din punct de vedere termic pentru aceasta perioada a anului, insa vor cadea ploi si ninsori in fiecare zi, in multe regiuni ale tarii, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru perioada 26 ianuarie - 9 februarie.

Banat

In urmatoarele doua saptamani, vremea va fi normala pentru aceasta perioada a anului, cu temperaturi maxime de 2-3 grade si minime cuprinse intre -5 si -2 grade. Exceptie va face perioada 29 ianuarie-2 februarie, cand se va incalzi cu 2-3 grade.

Sansele de precipitatii sunt crescute in fiecare zi. Astfel, asteptam lapovita la inceputul si sfarsitul intervalului si ploi in rest, mai insemnate la sfarsitul lunii ianuarie.

Crisana

Valorile termice din timpul zilei vor fi de 6-7 grade, in timp ce noaptea temperaturile se vor incadra intre -1 si 1 grad, iar de saptamana viitoare se va inregistra o racire de aproximativ 4 grade.

Sunt asteptate precipitatii in fiecare zi, mai ales intre 20 ianuarie si 1 februarie, precum si pe data de 3 ianuarie. Vor fi in general ploi, insa vor cadea si cativa fulgi de nea la inceputul si sfarsitul intervalului.

Transilvania

In primele zile ale saptamanii, temperaturile maxime vor ajunge pana la 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5 si -3 grade. Apoi, vremea se va incalzi cu circa 5 grade, iar de saptamana viitoare vremea revine la normal, maximele fiind apropiate de pragul inghetului.

Meteorologii prognozeaza ninsori slabe pe tot parcursul celor doua saptamani, insa precipitatiile sub forma de ploie si lapovita vor predomina intre 30 ianuarie si 2 februarie si vor favoriza formarea poleiului.

Maramures

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade in prima saptamana, iar apoi vor ajunge la -2-0 grade. Valorile nocturne vor fi negative in urmatoarele doua saptamani, oscinland in jurul a -6 grade.

Va ninge in special dupa data de 29 ianuarie, iar in intervalul 30 ianuarie - 3 februarie precipitatiile vor fi mai insemnate cantitativ. Se poate forma polei pe arii restranse.

Moldova

Saptamana aceasta se va incalzi semnificativ, maximele ajungand la 8 grade, iar minimele fiind pozitive. De saptamana viitoare se raceste treptat, in timpul zilei fiind cel mult 1-2 grade, iar noaptea -5 grade.

Este posibil sa ninga in fiecare zi, dar pe spatii restranse. Precipitatiile vor deveni ceva mai abundente pe 31 ianuarie si in perioada 3-5 februarie.

Dobrogea

Mercurul din termometre va urca ziua pana la 3-4 grade, iar valorile termice din timpul noptii se vor apropia de pragul inghetului. Vremea se va incalzi semnificativ in weekend, cand temperaturile cresc cu 6-8 grade, insa de saptamana viitoare se va mai raci putin.

Vor cadea precipitatii in fiecare zi, dar mai ales in perioda a31 ianuarie - 5 februarie, cand sunt asteptate cantitati de apa mai insemnate, la inceput sub forma de ploaie, apoi sub forma de ninsoare.

Muntenia

Vremea va fi obisnuita pentru aceasta perioda, cu temperaturi maxime de 3-5 grade si minime cuprinse intre -4 si -2 grade. Ceva mai cald va fi in perioada 30 ianuarie - 3 februarie, cand ziua vor fi in medie 10 grade, iar valorile nocturne nu vor cobori sub 0 grade.

Meteorologii prognozeaza precipitatii in fiecare zi, cantitati mai importante semnalandu-se intre 30 ianuarie si 5 februarie.

Oltenia

Vremea va fi ceva mai calduroasa decat in mod obisnuit, valorile maxime fiind de 4-7 grade, iar cele minime se vor situa intre -2 si 2 grade. De saptamana viitoare se va raci, iar in timpul zilelor vor fi 2-3 grade, in timp ce mercurul din termometre va scadea noaptea pana la -4 grade.

Va ploua in cantitati importante in intervalul 30 ianuarie - 4 februarie. Se vor semnala in special ploi, insa vor cadea si ninsori la inceputul si la finalul perioadei.

La munte

Temperaturile se vor mentine negative, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si -1 grad, iar minimele vor cobori pana la pragul gerului, mai ales saptamana viitoare.

Va ninge in fiecare zi, in cantitati mai mari di pe arii mai extinse incepand din 30 ianuarie.

D.T.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#meteo ianuarie, #meteo februarie, #meteo 2 saptamani , #meteo