Finalul de februarie ne aduce ger aprig - prognoza meteo pentru doua saptamani

Luni, 19 Februarie 2018, ora 15:14
59967 citiri
Finalul de februarie ne aduce ger aprig - prognoza meteo pentru doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Sfarsitul lunii februarie aduce ninsori si ger naprasnic in timpul noptii, insa luna martie vine cu o usoara incalzire, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 19 februarie - 4 martie.

Iata cum va evolua vremea in fiecare regiune a tarii.

Banat

Temperaturile vor varia pana pe 23 februarie, media osciland intre 4 - 6 grade, cu minime de -1 grad. Pana pe 27, vremea se raceste, maximele scazand drastic pana la -3 grade Celsius, cu minime nocturne de -10 grade.

La inceputul lui martie, vremea isi revine si incepe sa se incalzeasca, astfel ca temperaturile ajung la media normala pentru aceasta perioada din an. Pe 4 martie, media temperaturilor se va situa intre 3 si 5 grade Celsius.

De asemenea, in prima saptamana a intervalului prognozat, exista sanse mari de precipitatii in zona, predominant ploi in prima saptamana a intervalului prognozat, iar ulterior ninsori slabe.

Crisana

Pana pe 23 februarie temperaturile oscileaza, media ajungand la 5 - 6 grade, iar in intervalul 24 - 27 februarie, temperaturile scad dramatic: media maximelor diurne va fi de -4 grade Celsius, iar celor nocturne ajunge la -10 grade.

Si in Crisana precipitatiile vor fi mai intense in prima saptamana a intervalului de prognoza, insemnate cantitativ pe 23 si 24 februarie, predominant ploaie, insa ulterior va ninge.

Transilvania

Pana pe 24 februarie, temperaturile cunosc variatii de la o zi la alta, incadrandu-se intre 2 si 4 grade. Apoi, urmeaza vreme rece pana pe 27 februarie, temperaturile maxime fiind negative si situandu-se intre -4 si -5 grade. Noaptea, temperaturile vor cobori sub -12 grade. Spre sfarsitul intervalului de prognoza vremea isi revine la normalul acestei perioade din an.

Sansele de ninsoare sunt ridicate pe intreg parcursul celor 2 saptamani prognozate, in special intre 23 si 25 februarie.

Maramures

Oscilatiile de temperatura sunt valabile si pentru Maramures, maxime de 3 - 4 grade si minime de -5 si -2 grade, pana pe 23 februarie. Intre 24 si 26 februarie vremea se raceste semnificativ, temperaturile maxime trecand sub 0 grade: diurnele ajung la -6 grade, iar nocturnele la -12 grade Celsius.

De pe 27 februarie se incalzeste putin, iar pe 4 martie media va ajunge si la 2 - 3 grade, in timp ce minima se va situa la -4 grade.

In prima saptamana vor fi aproape zilnic precipitatii mixte, iar in intervalul 23-24 februarie vor fi local mai insemnate cantitativ. In a doua saptamana, sansele de ninsoare slaba sunt destul de mari.

Moldova

Pana pe 24 februarie, media temperaturilor diurne se mentine apropiata de 0 grade, cu minime nocturne cuprinse intre -9 si -3 grade. In urmatoarele zile, vremea se va raci, temperaturile maxime ajunge la -5... -7 grade, media temperaturii minime fiind de -12 grade.

Dupa valul de racire, vremea se incalzeste treptat, la 4 martie maxima ajungand la 2 grade Celsius.

Pe intreg parcursul celor doua saptamani sansele de ninsoare sunt ridicate.

Dobrogea

Media temperaturilor maxime oscileaza intre de 3 si 4 grade pana pe 24 februarie, iar pana pe 27 aceasta scade pana la -2 grade. Minimele nocturne coboara si ele la -7 grade. De pe 28 februarie se incalzeste treptat, pe 4 martie inregistrandu-se chiar si 6 grade cu plus.

Sanse foarte mari de precipitatii vor fi si in Dobrogea, in fiecare zi a intervalului prognozat, insa acestea vor fi slabe cantitativ.

Muntenia

Vreme rece in primele zile ale intervalului prognozat, cu o medie de 1 - 2 grade si minime intre -5 si -4 grade. Spre finalul primei saptamani, media va ajunge la 4 grade Celsius, insa a doua saptamana anunta o racire pronuntata. Mediile diurne ajung la -4 sau -2 grade, iar noptile vor deveni geroase, temperaturile scazand la -10 grade.

Inceputul lui martie vine cu o incalzire usoara, normala pentru aceasta perioada a anului, maximele ajungand la o medie de 5 grade ziua si -5 noaptea.

Exista sanse mari de precipitatii in fiecare zi a intervalului prognozat, insa slab cantitativ, inclusiv ninsori.

Oltenia

Prima saptamana a intervalului prognozat vine cu variatii mici de temperatura, iar dupa 24 februarie vremea se raceste semnificativ, iar maximele coboara la -4 grade Celsius. Regimul termic nocturn va avea acelasi parcurs, cea mai rece noapte fiind pe 20 februarie. Intre 24 si 28 februarie local va fi ger si temperaturi de -10...-8 grade.

Martie aduce temperaturi cu valori normale pentru perioada anului, deci vreme ceva mai calda decat anterior.

La munte

Valorile maxime ajung la -4...-2, iar minimele la -10...-8 grade pana pe 23 februarie. Dupa aceasta data, vremea se va raci si aici: diurnele ajung la -10 grade, iar nocturnele la -15 grade.

Din 27 februarie, temperaturile cresc, iar media diurna ajunge la -2 grade, iar cea nocturna la -14.

Precipitatiile, predominant ninsori, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de doua saptamani, dar nu foarte insemnate cantitativ.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea februarie martie, #prognoza meteo februarie martie , #meteo