Toamna vine cu vreme calda si ceva ploi - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 28 August 2017, ora 15:55
5702 citiri
Toamna vine cu vreme calda si ceva ploi - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Primele zile din aceasta saptamana vor fi caracterizate de o usoara racorire, dar apoi se va incalzi din nou, potrivit prognozei meteorologilor pentru perioada 28 august-10 septembrie.

Banat

In primele zile temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada din an (27-29 de grade), iar dupa 31 august se va incalzi (30-32 de grade). Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii termice nesemnificative.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi in crestere dupa data de 5 septembrie si in special in ultimele zile ale intervalului de referinta cand vor fi si conditii pentru cantitati de apa mai insemnate.

Crisana

In primele zile se anunta 26-28 de grade, iar de pe 31 august se va incalzi (30 de grade). In cea de-a doua saptamana, vremea se va mentine calda.

E posibil sa ploua dupa 5 septembrie.

Transilvania

Aici se va racori fata de zilele precedente (23...27 de grade), iar dupa 31 august, se va incalzi (27-30 de grade). In a doua saptamana vremea va fi calda, local chiar calduroasa in vestul si sud-vestul regiunii.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi in crestere dupa data de 5 septembrie si in special in ultimele zile ale intervalului.

Maramures

Vremea se va raci considerabil fata de zilele precedente (25-26 de grade), dar se va incalzi de pe 31 august (30 de grade). Nu vor fi schimbari in cea de-a doua saptamana.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi in crestere dupa data de 5 septembrie.

Moldova

Va fi mai rece decat zilele trecute, dar valorile vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada din an (22...26 de grade). Din data de 31 august, vremea se va incalzi din nou (27-30 de grade). Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii mici in evolutia regimul termic, fiind in general cald.

Dupa 5 septembrie si aici creste probabilitatea de a ploua.

Dobrogea

In perioada 29-31 august se va racori, dar valorile vor deveni apropiate de cele climatologic specifice sfarsitului verii (23-25 de grade). Din data de 1 septembrie, vremea se va incalzi treptat, iar in cea de-a doua saptamana de prognoza vor fi variatii relativ mici ale regimului termic, vremea mentinandu-se in general calda.

La inceputul intervalului de referinta, local vor fi fenomene asociate instabilitatii atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou in crestere in special, dupa data de 6 septembrie.

Muntenia

In primele zile se va racori, iar perioada 29-31 august va fi caracterizata de un regim termic apropiat de cel normal pentru sfarsitul verii (25-28 de grade). Din data de 1 septembrie, vremea se va incalzi din nou (28-31 de grade). In cea de-a doua saptamana vremea se va mentine calda si local chiar calduroasa la campie.

La inceputul intervalului de referinta, local vor fi fenomene asociate instabilitatii atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou in crestere dupa data de 6 septembrie.

Oltenia

De pe 29 august se va racori (25-28 de grade), iar de pe 1 septembrie, vremea va deveni local calduroasa (29-31 de grade). In cea de-a doua saptamana vremea se va mentine calda, local chiar calduroasa la campie.

Probabilitatea pentru ploi va fi din nou in crestere dupa data de 6 septembrie.

La munte

In primele zile se va racori, dar valorile vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada din an (15-18 grade), iar din 31 august, vremea se va incalzi din nou (17-20 de grade). Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii mici in regimul termic, vremea mentinandu-se in general calda.

La inceputul intervalului vor fi averse locale, iar probabilitatea pentru ploi va fi din nou in crestere dupa data de 4 septembrie si in special in ultimele zile ale perioadei de referinta.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#prognoza meteo august, #prognoza meteo septembrie , #meteo