Constanda cere iar acordul sa construiasca in zona Satului Francez

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 18:59
898 citiri
Constanda cere iar acordul sa construiasca in zona Satului Francez
Foto: Arhiva

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va discuta vineri un nou PUZ in Satul Francez, respectiv pe Soseaua Nordului nr. 114-140, prin care omului de afaceri Costica Constanda i-ar putea fi permis sa construiasca in zona cinci imobile cu cinci etaje si inaltime maxima de 28 metri.

Practic, consilierii vor reluarea dezbaterilor despre un Plan Urbanistic Zonal de anul trecut, respins atunci de CGMB, diferenta fiind ca atunci se propunea construirea a sapte etaje, la o inaltime maxima de 28 metri. PUZ-ul de acum este solicitat de SC Raptis Kavouras SRL si de sotii Constanda.

In acest an, Costica Constanda a cerut Tribunalului Bucuresti anularea contractului incheiat cu Primaria Capitalei prin care a cedat Parcul Bordei, castigat prin decizia definitiva a instantelor, pentru un teren in Satul Francez, deoarece sustine ca municipalitatea nu si-a indeplinit obligatia de a-i permite sa construiasca acolo.

Concret, omul de afaceri cerea instantei sa anuleze contractul incheiat cu edilii Capitalei, prin care a fost de acord sa renunte la Parcul Bordei si la suma de 17 milioane de euro, acordate de Curtea de Apel Bucuresti in 2007.

Constanda sustine ca a fost de acord sa semneze contractul prin care a renuntat la parc si a acceptat o suprafata din Satul Francez, dar si sa renunte la despagubirile acordate de judecatori, primind in schimb promisiunea de la edili ca membrii CGMB vor vota un PUZ prin care i se va permite sa construiasca pe terenul acordat in Satul Francez. Constanda sustine ca nici pana in prezent PUZ-ul nu a trecut de consilierii generali ai Capitalei.

Potrivit avocatului lui Constanda, Traian Briciu, omul de afaceri voia anularea contractului, dar si obligarea reprezentantilor Capitalei la plata unor despagubiri.

Acesta viza o suprafata de 28.000 mp, detinuta de acesta in Parcul Bordei. Pentru a recupera respectiva suprafata, municipalitatea i-a oferit lui Constanda terenuri totalizand aceeasi suprafata in Cartierul Francez, din sectorul 1.

Omul de afaceri a castigat in instanta si despagubiri de 18 milioane de euro, pentru ca nu a mai putut construi in Parcul Bordei, insa a renuntat la aceasta suma, cu conditia realizarii schimbului de terenuri prin care Primaria Capitalei oferea 28.000 mp in Cartierul Francez pentru terenurile lui Constanda din Parcul Bordei.

Pe de alta parte, dezvoltatorul imobiliar grec Raptis Kavouras a cumparat, in iulie 2008, 1,6 hectare de teren din Satul Francez de la omul de afaceri Costica Constanda, tranzactia fiind realizata pentru suma de 68 de milioane de euro si fiind intermediata de casa de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii.

Dezvoltatorul imobiliar viza ca pe suprafata de teren cumparata in Satul Francez sa dezvolte printre altele un complex de locuinte de lux si o galerie comerciala.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Constanda cerere primarie PUZ, #PUZ constructie Sat Francez , #primaria