Ziare.com

Meteo: Ger naprasnic pentru primele doua saptamani din decembrie

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 14:47

   

Meteo: Ger naprasnic pentru primele doua saptamani din decembrie
Meteorologii anunta vreme geroasa pentru urmatoarea perioada, pentru primele doua saptamani ale lunii, in intervalul 2 - 15 decembrie, fiind prognozate temperaturi mai mici decat normalul perioadei.

Banat

Pana in data de 6 decembrie, temperaturile fiind normale pentru aceasta perioada din an, respectiv maxime in jurul a 4 grade. In schimb, minimele vor fi situate intre -4 si -3 grade, sub pragul normal pentru inceputul luniii decembrie.

Incepand din 7 decembrie, vremea se raceste, aducand temperaturi mai mici decat ar
fi normal, maximele fiind situate intre -2 si 0 grade, iar minimele intre -8 si -5 grade. Valori in crestere usoara sunt prognozate pentru intervalul 13 - 15 decembrie.

Pana in jurul datei de 5 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, mai ales intre 6 si 9 decembrie, sunt asteptate ninsori slabe cantitativ.

Crisana

In primele zile ale intervalului, temperaturile diurne vor fi normale pentru aceasta perioada, maximele fiind situate in jurul a 3 grade. In schimb, minimele vor fi mai mici decat ar fi normal, coborand pana la -4/-5 grade.

De pe 7 decembrie, racirea vremii va aduce maxime situate inte -2 si 0 grade si minime de -8 si -5 grade, temperaturi in crestere fiind asteptate doar pentru intervalul 13 - 15 decembrie.

Ninsorile, in general slabe, isi vor face aparitia dupa data de 5 decembrie. In jurul datei de 7 decembrie sunt sanse sa ninga, local chiar abundent, iar pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, sansele sa ninga scad considerabil.

Transilvania

Vremea va fi rece in cea mai mare parte a intervalului, minime intre -7 si -6 grade, care vor cobora pana la -10 - -8 grade, in jurul datei de 4 decembrie si, din nou, intre 9 si 12 decembrie.

Pana pe 6 decembrie, temperaturile vor avea valori ce se incadreaza in normalul perioadei, cu medii de 1 la 3 grade. Dupa 7 decembrie, temperaturile scad, ajungand la valori intre -5 si -2 grade.

Incepand cu 6 decembrie, cresc sansele sa ninga slab.

Maramures

Pana pe 6 decembrie, vor fi maxime diurne de 2 - 3 grade, iar minimele vor cobori sub normalul unui inceput de decembrie, ajungand pana la -5 - -4 grade.

Incepand din 7 decembrie, vremea se raceste accentuat, temeperatturile maxime ajungand pana la -3 si -1 grad. In ceea ce priveste minimele, acestea vor scadea pana la -8 - -6 grade.

In jurul datei de 7 decembrie vor fi sanse mari sa cada fulgi de zapada, iar in rest vor fi doar conditii de ninsori slabe, in special in a doua saptamana de prognoza.

Moldova

In primele zile de prognoza, temperaturile vor depasi normalul perioadei pentru aceasta zona, maximele fiind de 4 - 6 grade, exceptand ziua de 3 decembrie, cand va fi ceva mai frig.

In schimb, minimele se vor situa usor sub normalul perioadei, coborand pana la -6 - -4 grade. Dupa data de 7 decembrie, sunt asteptate temperaturi mai mici decat ar fi normal, cu maxime intre -2 si 0 grade si minime intre -8 si -7 grade.

Pana pe 6 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, pana de data de 9, sunt asteptate ninsori slabe.

Dobrogea

Prima saptamana a intervalului va fi caracterizata de temperaturi normale perioadei, situate intre 4 si 6 grade, chiar mai ridicate in zilele de 2 si 7 decembrie. De pe 8 decembrie temperaturile maxime scad la 0 - 2 grade. Minimele se mentin mai mici decat specificul primei jumatati a lunii decembrie, coborand pana la -4 - -2 de grade.

Pana pe 7 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, mai ales intre 7 si 9 decembrie, sunt asteptate ninsori slabe cantitativ.

Muntenia

Pana pe 7 decembrie, maximele vor avea valori cuprinse intre 4 si 6 grade, valori normale pentru aceasta perioada. Minimele insa vor scadea sub pragul normal al intervalului, ajungand la -5 - -3 grade.

Incepand din 8 decembrie, racirea vremii va aduce temperaturi mai reci decat ar fi normal, cu maxime situate intre -2 si 2 grade si minime intre -7 si -5 grade, valori in crestere usoara fiind posibile in intervalul 13 - 15 decembrie.

Pana pe 7 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, in special intre 7 si 9 decembrie, sunt asteptate ninsori, in general slabe cantitativ.

Oltenia

In prima parte a intervalului, pana pe 8 decembrie, vor fi temperturi diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, cu maxime de 3 - 6 grade. In schimb, minimele vor cobori pana la -5 - -3 grade, sub pragul specific primei decade din decembrie.

Dupa 8 decembrie, vor fi temperaturi mai mici decat ar fi normal, situate intre -2 si 1 grad ziua. Minimele vor cobori pana la -7 - -5 grade, o crestere usoara fiind posibila pentru ultimele zile ale intervalului.

Pana pe 6 decembrie nu se vor inregistra precipitatii, apoi, indeosebi intre 7 si 9
decembrie, sunt asteptate ninsori slabe cantitativ.

La munte

In primele zile si in ultimele zile ale celor doua saptamani de prognoza, temperaturile din zona montana vor fi mai ridicate decat normalul perioadei, cu maxime intre -2 si 2 grade, respectiv cu minime intre -8 si -4 grade.

Mai rece va fi in intervalul 7-13 decembrie, cand noaptea vor fi valori sub -12 grade, iar maximele nu vor trece de -10 - -6 grade.

Sansele sa ninga vor fi mai ridicate dupa data de 6 decembrie, iar in ziua de 7 decembrie ninsorile pot fi local mai consistente.

I.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4969 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ger naprasnic este peste -10 grade

... pana la -10 grade este frig.

 

Nici macar!

Ger napraznic inseamna -20, -30 grade C.

Ineptii pe banda rulanta!

In Romania, de cand se fac masuratori, temperaturile de iarna coboara, regulat, sub zero grade.
Astia anunta "ger napraznic" ca sa justifice milioanele bagate de Dragnea sub sutanele primarilor USL-amisti.
De unde pana unde o temperatura de iarna de -5 sau -8 C° au devenit "ger naprasnic"?
Nesimtirea astora nu mai cunoaste limite.
Ziarcomistii fac totul ca sa justifice sutele de milioane impartite de Dragnea catre baronii si primarii USL-amisti, milioane care de fapt sunt puse la saltea si scoase la iveala la anul in campania electorala.
Penibil!
Auzi Domne!
A coborat temperatura in Decembrie sub 0 grade si gata - e ger napraznic!
Rusinos!

 

nu stiu cum se numeste un ger de -30

daca la 0,-2 grade se numeste ger naprasnic.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor