Aberatia zilei: Romania, tara internautilor cu WC in curte

Marti, 17 Mai 2016, ora 14:16
22995 citiri
Aberatia zilei: Romania, tara internautilor cu WC in curte
Foto: mobilacanapele.blogspot.ro

Romanii pot trai cu WC-ul in spatele casei, dar nu si fara Internet. Cele mai recente statistici arata ca in aproape 40% dintre locuinte WC-ul este in curte, in timp ce media europeana este de sub 3%.

Regiunea din UE cu cele mai putine locuinte dotate cu WC in casa se afla in Romania si se numeste Oltenia, arata raportul Eurostat publicat in februarie si citat de Business Magazin.

Nemiloasele statistici arata ca nu doar romanii de la tara nu se sinchisesc de faptul ca trebuie sa se plimbe iarna de cateva ori pe zi pana in fundul curtii, ci chiar si cei din unele orase.

Pe de alta parte, ultimul studiu BRAT releva faptul ca 62% dintre romani sunt conectati la Internet si se bucura de binefacerile tehnologiilor moderne.

Iar daca ei sunt fericiti si nu le pasa ca n-au canalizare si apa curenta in locuinte (situatie in care se afla 55% dintre persoanele care locuiesc in mediu rural), nici primarii nu pun accent pe rezolvarea acestei probleme.

De exemplu, la Oradea, care nu este un orasel oarecare, ci resedinta judetului Bihor, zeci de familii locuiesc intr-o zona unde nu exista apa curenta si nici canalizare. Primaria a promis ca se va ocupa si de ei, dar i-a atentionat ca va mai dura cativa ani, informeaza Business Magazin.

Si mai rau este de locuitorii din Stupini. Fostul sat a ajuns cartier al municipiului Brasov, iar acum cei 6.000 de locuitori platesc taxe la nivel de oras, dar traiesc in aceleasi conditii ca pana acum, desi de patru ani li se promite ca se finalizeaza reteaua de canalizare.

Nu putine sunt localitatile din tara fara apa curenta, dar in care primarii au construit parcuri sau sali de sport inutile, in valoare de zeci de mii de euro.

Asa cum nu stim ce a fost mai intai, oul sau gaina, nu stim nici daca lipsa apei curente este motivul pentru care romanii stau foarte prost si in statisticile referitoare la consumul de sapun si de pasta de dinti, sau invers, lipsa de entuziasm cu care desfasoara aceste activitati pastreaza dimensiunile retelei nationale de canalizare aproape de limita rusinii. Rusine spalata de viteza traficului pe Internet, care in Romania depaseste barierele, starnind invidia americanilor.

O fotografie facuta in urma cu trei saptamani intr-un sat din judetul Hunedoara ilustreaza perfect situatia: O cabina telefonica a fost transformata in toaleta publica, iar geamul a fost vopsit in albastru, pentru a oferi intimitatea necesara utilizatorului. Probabil ca se pregateste acoperirea zonei cu wi-fi.

O fi avand romanul o problema cu igiena, dar la capitolul imaginatie sta excelent!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Romania wc curte, #Romania utilizatori Internet , #romani