Ziare.com

Ajutor pentru copiii cu autism, care sunt grav afectati de efectele pandemiei

de Comunicat de presa
Vineri, 22 Mai 2020, ora 15:14

   

Ajutor pentru copiii cu autism, care sunt grav afectati de efectele pandemiei
Auzim din ce in ce mai des diagnosticul AUTISM la copii. 1 din 54 de copii este afectat de o tulburare de spectru autist.

Autismul insemna izolare, imposibilitatea de a comunica sau de a face parte din societate. Cu ajutor si multi ani de terapie de specialitate, copiii au sanse sa fie recuperati.

Perioada de izolare ne-a afectat pe toti, in special pe cei mici. Ei nu avut parte de programe de terapie - unii dintre copii au regresat, altii au putut primi ajutor partial prin programele online.

Cele doua centre de recuperare ale Autism Voice s-au deschis dupa doua luni de inchidere temporara si suntem fericiti sa putem ajuta din nou copiii, dar avem nevoie de sustinere pentru a continua.

Alaturi de partenerii nostri de la Aura Ion Foundation, am creat campania "Fondul de Bine pentru copiii cu autism" pe Facebook.

Donatiile ajuta pentru a se continua programele gratuite locale de recuperare pentru copiii din cele doua centre si cei proveniti din familii defavorizate, pentru a achizitiona materiale de protectie si dezinfectant, materiale de lucru si jucarii, si pentru a sustine programele gratuite nationale pentru familiile cu copii cu autism. Si oricine care are cont pe Facebook poate ajuta!

"In lupta contra efectelor COVID-19, am lansat programul Autism Voice Line, linie complexa de consiliere si suport psiho-emotional on-line si telefonic pentru familii din toata tara, si psihoterapie de grup pentru parinti.

De la debutul acesteia, din 18 martie, si pana acum, am oferit 400 de ore de consiliere si au apelat la noi inclusiv familii din afara Romaniei (din Italia, Spania sau Olanda) fiindca izolarea la domiciliu a copiilor cu tulburari sau autism a fost in intreaga lume, nu numai in Romania.

Pentru ca suntem cea mai mare asociatie de specialitate din tara, am digitalizat programele sociale gratuite pe care le aveam deja, precum terapiile, si le-am oferit in continuare gratuit prin on-line, ajungand astfel la 300 de ore de terapie pentru cazuri sociale, sau cursurile de specialitate pentru parinti, Pass the Voice, pe care le faceam fizic in tara, le-am digitalizat, si astfel parinti din orice localitate au putut beneficia de ajutor via Zoom. Am putut oferi 1.700 de ore de training in co-terapie in felul asta.

Vom continuam sa oferim aceste resurse gratuite on-line si telefonic cat putem. Nevoia de ajutor de specialitate este si mai mare acum.

Multe familii au ramas fara salarii, iar unele centre de recuperare din tara s-au inchis definitiv din lipsa banilor.

Copiii au de suferit in continuare si trebuie sa facem toti tot ce putem pentru acestia. COVID-19 va disparea la un moment dat, dar autismul este pe viata si se poate recupera numai prin terapie specializata ABA"
, a explicat Anca Dumitrescu, Presedintele asociatiei Autism Voice.

O parte din povestile copiilor asociatiei pot fi citite aici - https://autismvoice.ro/autism/jurnalul-copiilor/

Lista completa cu produsele igienico-sanitare necesare asociatiei poate fi consultata aici - https://cutt.ly/TyUN5rq

Lista completa cu materialele si jucariile necesare asociatiei poate fi consultata aici - https://cutt.ly/8yUN6Da

Despre Autism Voice

Autism Voice, fondata in 2008, este prima asociatie specializata in recuperarea copiilor cu autism care a introdus in Romania posibilitatea formarii specializate ABA a terapeutilor, iar astazi este singura institutie din Romania care ofera cursuri de formare continua acreditate de catre BACB (Behavior Analyst Certification Board).

Autism Voice dispune de doua centre de terapie unde 400 de copii cu tulburari comportamentale de spectru autist sunt ajutati sa se recupereze prin terapia ABA.

Totodata, prin Autism Voice, peste 1.200 de parinti au fost prezenti la cursurile gratuite, aproximativ 2.000 de psihologi si specialisti au fost formati in terapia ABA (terapie prin repetitie) si peste 2.000 de cadre didactice au participat la programele de formare.

Copiii cu TSA sau tulburari comportamentale, peste 40.000 (diagnosticati) la nivelul intregii tari, au nevoie de sprijinul nostru acum, mai mult ca oricand!


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor