Team HOSPICE a strans la Maratonul Bucuresti peste 360.000 de lei pentru copiii si adultii cu boli incurabile

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 14:12
2371 citiri
Team HOSPICE a strans la Maratonul Bucuresti peste 360.000 de lei pentru copiii si adultii cu boli incurabile

#TeamHOSPICE, cea mai numeroasa si optimista echipa de alergatori care sustine o cauza umanitara, a participat pentru a noua oara consecutiv la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank, pentru a-i ajuta pe copiii si adultii cu boli incurabile de la HOSPICE Casa Sperantei.

In total, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor si al alergatorilor, HOSPICE a adunat fonduri de peste 360.000 de lei in cadrul evenimentului sportiv. Peste 83.000 de lei din suma totala reprezinta fonduri stranse prin intermediul conturilor create de membrii Team HOSPICE pe paginile lor de galantom si donatii individuale.

Cu aceasta suma, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacientii adulti si copii care sufera de boli incurabile 410 de zile de internare in unitatile cu paturi ale organizatiei, 470 de vizite la domiciliul pacientilor si 1.200 de participari in centrele de zi.

Fie ca vorbim de cursa populara, de cea individuala, de stafeta, de semimaraton sau de maraton, de cursa copiilor, de cursa "Jogging in scutece" sau de cursa persoanelor in scaune rulante, aproape 600 de alergatori imbracati in tricoul verde - culoarea sperantei - au luat startul, pe 14 si 15 octombrie, la cel mai mare eveniment sportiv din Bucuresti.

Zeci de voluntari si prieteni optimisti ai HOSPICE au fost gazdele alergatorilor, atat la cortul HOSPICE, cat si la punctul de hidratare. Convinsi de faptul ca fiecare copil si adult are dreptul sa fie optimist si fiecare picatura de tratament paliativ poate schimba putin din destinul cuiva incercat de o boala incurabila, i-am avut alaturi si pe Ambasadorii Team HOSPICE.

Au fost alaturi de HOSPICE, pe traseele de alergare sau la cortul HOSPICE, Alexandru Abagiu, Alex Dona, Andrei Rosu, Carmen Bruma, Doru Todorut, Emma Zeicescu, Florentina Opris, Gianina Corondan, Ioana si Florin Grozea, Serban Huidu si Dezbracatu, precum si prieteni ai acestora.

Si in acest an, mai multe companii si-au creat propriile echipe de alergatori in Team HOSPICE. Si pentru ca pacientii HOSPICE ne incarca cu energie in fiecare zi, la linia de start au fost prezenti si angajati ai HOSPICE, precum si directorul executiv al HOSPICE Casa Sperantei, Mirela Nemtanu.

"In Team HOSPICE au fost sute de participanti, de toate varstele, din domenii variate, din orase mai mici sau mai mari, persoane publice sau companii, toti cu dorinta comuna de a alerga pentru a fi alaturi de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii si adultii afectati de o boala incurabila.

Le multumesc din inima tuturor celor care au alergat, au donat, au sustinut Team HOSPICE si au inteles cat e de important ca bolnavii incurabili sa beneficieze de ingrijire paliativa gratuita! Datorita lor vom putea oferi servicii de calitate pentru tot mai multi oameni aflati in nevoie", a declarat Mirela Nemtanu, director executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale Ambasadorilor Team HOSPICE, incurajari si povesti ale adultilor si copiilor aflati in ingrijirea HOSPICE Casa Sperantei, ne puteti urmari pe conturile noastre de Facebook si Instagram.

Fondurile stranse in cadrul evenimentului, dar si cele adunate de alergatorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurarii de servicii gratuite copiilor si adultilor care infrunta o boala incurabila. Datorita celor care cred in cauza HOSPICE, ingrijirea paliativa va juca un rol important atat in vietile celor cu o astfel de afectiune, cat si in ale celor care le sunt alaturi.

Sponsori: Kaufland Romania, Globalworth, Servier, Deloitte Romania si United Media Romania.

Parteneri: Bearing Point, Bergenbier, Coca Cola, Edenred, KPMG, Schneider, Zentiva, Regus, Euro Inter Trade Corporation (Forum AUTO), Maravela, Geplast.

Team HOSPICE a primit si sprijinul partenerilor media Agerpres, Europa FM, Men's Health, Eva.ro, Ziare.com, Running Mag, Radar de Media, Femeia, Ioana, Cariere, alerg.ro, Aktual24.ro, CityFemme.

In cortul HOSPICE, masajul alergatorilor a fost asigurat de Active Life Romania.

Despre HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.

In cei 25 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 22.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...