Cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina in mare parte din tara. Pana cand va dura instabilitatea atmosferica

Marti, 08 Iunie 2021, ora 10:32
3430 citiri
Cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina in mare parte din tara. Pana cand va dura instabilitatea atmosferica
Meteorologii anunta perioade cu ploi, descarcari electrice, vijelii si grindina FOTO Pixabay

Meteorologii anunta ca, pana vineri seara, vor fi perioade cu ploi, chiar torentiale, descarcari electrice, vijelii si izolat grindina, mai ales in zonele de deal si de munte, dar si in sudul, centrul si estul teritoriului. Pana marti seara, in Carpatii Meridionali si Orientali, Oltenia, vestul si nordul Munteniei si estul Transilvaniei este Cod galben de averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind manifestari de instabilitate atmosferica, valabila de marti, de la ora 11.00, pana vineri, la ora 23.00.

"In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si, izolat, grindina. Aceste fenomene se vor semnala indeosebi in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, centrul si estul teritoriului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si, pe arii restranse, 25...50 l/mp", arata meteorologii.

De altfel, instabilitatea atmosferica va fi accentuata pana la sfarsitul saptamanii.

Totodata, a fost emisa o atentionare Cod galben, vizand instabilitate atmosferica temporar accentuata, pentru marti, intre orele 11.00 si 21.00.

"In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali si Orientali, Oltenia, vestul si nordul Munteniei si estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp", adauga sursa citata.

Sunt vizate de Codul galben judetele Alba, Arges. Bacau, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman.

Manifestari de instabilitate atmosferica accentuata vor fi si in restul Munteniei, precum si in Dobrogea si Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Vremea se va răci luni, 22 aprilie. În cea mai mare parte a țării, valorile de temperatură se vor situa sub normele perioadei, anunță meteorologii. Va ploua în Maramureș și...
Cum va fi vremea astăzi în țară și în București. Anunțul meteorologilor
Cum va fi vremea astăzi în țară și în București. Anunțul meteorologilor
Duminică, 21 aprilie, valorile termice se vor situa local sub normalul climatologic specific pentru această perioadă, îndeosebi în vestul şi sud-vestul teritoriului, potrivit meteorologilor....
#meteorologi, #vremea, #cod galben ploi, #vremea 8 iunie , #vremea