„Comportament agresiv” cu BMW-ul în sensul giratoriu. Cum a scăpat șoferul român de amendă și fără să predea permisul

Autor: N.G.
Sambata, 10 Februarie 2024, ora 21:37
6960 citiri
„Comportament agresiv” cu BMW-ul în sensul giratoriu. Cum a scăpat șoferul român de amendă și fără să predea permisul
Șoferul ar fi circulat agresiv în sensul giratoriu FOTO Arhivă Ziare.com

Un sens giratoriu, un șofer cu BMW-ul și un echipaj de poliție. Sunt „actorii” unei situații ce a avut loc la Alba Iulia și care a ajuns să fie decisă de o instanță de judecată.

Conducătorul auto a fost amendat cu suma de 580 de lei și a primit și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile pentru că, la data de 3 decembrie 2022, a condus autoturismul marca BMW și „a adoptat un comportament agresiv în sensul giratoriu, prin aceea că a accelerat și a făcut derapaje controlate”.

Șoferul a contestat procesul verbal în instanță, susținând că doar a accelerat pentru a elibera cât mai rapid sensul giratoriu. Cu alte cuvinte nu a avut un „comportament agresiv”.

Sensul deplasării autovehiculului condus de către apelant a fost pe direcţia înainte, nefiind vorba de o schimbare de mers sau viraj la dreapta sau la stânga, prin urmare presupusul derapaj controlat nu a generat întoarcere sau rotire a autovehiculul. Aceasta conduită nu poate fi reţinută ca fiind circumscrisă comportamentului de condus agresiv”, a mai precizat conducătorul auto.

Instanța de la Tribunalul Alba a analizat înregistrările video depuse la și a reținut că șoferul „a reuşit să facă dovada contrară celor reţinute în procesul verbal de contravenţie”.

Din înregistrările depuse rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că petentul nu a adoptat un comportament agresiv în sensul giratoriu de la intersecția Bd. Revoluției 1989 – str. Toporașilor.

Nu poate fi constatată o eventuală accelerare sau efectuarea unor derapaje controlate, dimpotrivă, petentul a intrat în sens cu o viteză adaptată acestei manevre și a ieşit în acelaşi mod, mărind foarte uşor viteza la ieşirea din sens pentru a nu încurca circulaţia autoturismului care venea din partea dreaptă (dinspre stadion). În aceste condiţii, instanţa reţine că petentul nu se face vinovat de săvârşirea contravenţiei reţinute în sarcina sa”, a afirmat magistratul de la Tribunalul Alba, care a pronunțat hotărârea definitivă.

Conducătorul auto a scăpat fără să plătească amenda și cu permisul de conducere în posesia sa.

Amenda uriașă primită de un bărbat care a vrut să abandoneze trei căței pe un teren viran
Amenda uriașă primită de un bărbat care a vrut să abandoneze trei căței pe un teren viran
A vrut să abandoneze trei căței pe un câmp și s-a ales cu o amendă uriașă. Un bărbat din comuna vrânceană Pufeşti va scoate din buzunar nu mai puțin de 12.000 de lei după ce a fost...
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
#sofer BMW, #amenda politie, #comportament agresiv, #trafic rutier , #soferi